Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinAtomic swap a bitcoin cash hálózatán.
06
nov

Atomic swap a bitcoin cash hálózatán.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Atom Ant, Antville, Atomic swap, hogy csak a legismertebb „A” betűs kedvenceket idézzem.

Ma ez utóbbiról lesz szó, amiről már mi is írtunk korábban, de most megnézzük, hogy miről is szól a dolog egy fejlesztő szempontjából. Az alábbiakban a “Deswurstes” vagy “MCCCS” néven futó fejlesztő gondolatait olvashatjátok.

November 4-én sikeresen tesztelték a bitcoin cash (BCH) kapcsán az atomic swapot, részleteket itt találtok:

Deswurstes állítása szerint 2016 közepe óta követi figyelemmel a skálázhatóságról szóló vitát a BTC kapcsán.

„Amikor ráleltem az atomic swapra egyfajta varázslatnak tűnt nekem. Azt gondoltam, hogy de jó lenne, ha ezzel a képességgel a bitcoin cash is rendelkezne. Először írtam az akkor még BCC, ma már BCH fejlesztőinek, hogy nem akarnák-e ezt a „feature”-t (jellemzőt) elérhetővé tenni a BCH számára is, de a BCH fejlesztői nagyon elfoglaltak voltak, szóval fogtam magam és 1 vagy 2 hét múlva inkább lekódoltam a dolgot magamnak.”

(Látjátok az ember nem azt kérdezte, hogy mit tehet érte a BCH közössége, hanem azt, hogy ő mit tehet a BCH közösségért.)

Az első teszt egy BCH-BCH atomic swap volt, erre a „technológia” finomítása miatt volt szükség, ami még mindig nélkülözi az ún. dynamic fee támogatást. A program különböző szintaxisokkal működik a különböző node szoftverek „alatt”.

(Szerkesztő megjegyzése: ha valaki, aki programozó ezt szebben el tudja mondani, akkor ne fogja ám vissza magát! Mindenkinek helyt adunk és nem csak a sarokban.)

„ A jövőben a decentralizált és bizalmat nem igénylő/automatizált tőzsdék, amik jó UI-val (felhasználói felülettel) is rendelkeznek teljesen át fogják alakítani a tőzsdei piacot. Főleg a BCH-BTC fronton várok nagy volumenű kereskedést. Ráadásul a jövőben az összes altcoin közötti atomic swap azonnali lesz, szóval a kereskedésben a BTC és a BCH fogja vinni a prímet.”

Deswurstes szerint az atomic swap jóval népszerűbb is lehetne, ehhez „mindössze” csak egy jó UI kellene és az, hogy a felhasználók könnyen tudják használni a rendszert. 2 példát is hoz a felhasználóbarátabb atomic swap-on dolgozó startupokra: Barterdex  és a Altcoin.io.

A jövő mindenféleképp az atomic swapoké a tőzsdéknek. Ha ezt nem ismerik fel, akkor a felhasználók ott fogják hagyni őket és olyan tőzsdét keresnek majd, ami használja ezt a technológiát.”

Végezetül engedtessék meg egy csöppnyi figyelemfelhívó az egyik altcoin kapcsán, amivel kapcsolatban talán majd egyszer szintén valóra válik az atomic swap.

100 ingyen Audiocoin-t lehet kapni azoknak, akik megvásárolják bitcoinnal, litecoinnal, dash-el vagy audiocoinnal az izlandi énekesnő Björk új albumát az Utópiát.

A kísérletező kedvű énekesnő (pl: app album) egyébként most november 21-én tölti be az 52. életévét, ezért az Isten éltesse!

Aki pedig szereti Björköt, az ne habozzon, vásároljon. 

 

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu