Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinAz IM is ledobta a feladatot.
23
jún

Az IM is ledobta a feladatot.

Akik rendszeres olvasói oldalunknak, azok tudják, hogy az oldal szerkesztője, az öreg blokklánc jogász, elkötelezett híve annak, hogy végre valahára felébredjenek a magyar szabályozók és letegyenek valami értékelhető szabályozást az asztalra. 

Persze az sem baj, ha ez kitekintő jellegű lesz, hiszen van már minta, amit lehetne használni,  fontos volna azonban, hogy legalább az adójogi anomáliákat rendezzük a kripto-eszközosztály kapcsán.

Több szabályozói hatáskörrel felruházott szervet megkerestünk már ez ügyben korábban, legutóbb éppen az Igazságügyi Minisztériumnak írtunk, úgy tűnik, hogy sajnos eredménytelenül. Ők most a Pénzügyminisztériumra mutogatnak, mert valakire mindig kell mutogatni. A Pénzügyminisztérium – ilyen szempontból – a valamikori Nemzetgazdasági Minisztérium jogutódja, ők veszik át a stafétát, ha lehet így fogalmaznunk.

Reméljük jobban fognak teljesíteni, mint tette ezt anno az NGM, mert csak a történeti hűség kedvéért említsük meg, hogy az NGM-et éppen kétszer kerestük meg, de – szemben a korábban felsorolt más szervekkel – választ nem kaptunk tőlük, ami ezen a szinten megengedhetetlen. Gondolok én itt arra, hogy egy ilyen szintű kérdés és levél válasz nélkül hagyása bizony komoly presztízsveszteség az adott szervnek, mert ilyen kérdésekre (minimum) kapásból illik üzembehozni a “bullshit generátort”, akkor (is), ha még nincs meg az érdemi válaszunk.

Alább közöljök az IM levelét:

“Köszönettel kézhez vettem az Igazságügyi Minisztérieumnak címzett, kripto-ökoszisztéma és a kripto-eszközosztály (digitális devizák, platformok és tőke) szabályozására vonatkozó igénnyel kapcsolatos megkeresést.

Megkeresésének tárgya (kriptovaluták, platformok és tőke)  elsősorban pénz- és tőkepiaci jellegű, figyelemmel arra, hogy a Kormány tagjainak feladat és hatásköréről szóló 94/2018. (V.22.) Korm. rendelet 64. § 10. pontja és 75. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a pénz-és tőkepiacokra, e piacokon működő jogi szereplőkre, illetve a pénz és tőkepiacok állami felügyeletére vonatkozó jogszabályok előkészítése, a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseinek értelmezése, illetve e tárgyban állásfoglalás kiadása a pénzügyminiszter feladatkörébe tartozik, a megkeresést további intézkedés érdekében a Pénzügyminisztérium részére áttettem.

Ahhoz, hogy a vonatkozó eszközökre (amennyiben egyátalán szükséges) /szerk. megjegyzése: jogászként mondom, hogy az!/ külön polgári jogi fogalmak megalkotására, illetve e fogalmaknak a polgári jog rendszerébe történő beillesztésére kerülhessen sor, először kormányzati szinten szükséges dönteni az ilyen eszközök természetét és a megfelelő állami szabályozás mértékét és szintjét illetően.

A fentiek alapján megkeresésére a választ a Pénzügyminisztérium fogja megadni.”

Szerkesztő: itt finoman azt fejti ki az IM, hogy – ősi elv szerint – csak azokkal a problémékkal hajlandó foglalkozni, amik 3 nap múlva is fennállnak, azaz nem javulnak meg maguktól és mások sem vették a fáradságot, hogy orvosolják a problémát.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

 

 

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu