Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinJihan Wu nem hisz az ICO-(k)ban.
22
aug

Jihan Wu nem hisz az ICO-(k)ban.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A világ legértékesebb kriptocégének (Bitmain) alapítója Jihan Wu szerint az ICO finanszírozási modellnek nincsen valódi haszna, csak az ICO kibocsátók számára. Ez akárhogy is, de egy érdekes kontraszt a Bitmain IPO terveivel összefüggésben, amikkel mostanában van tele a sajtó.

Jihan Wu, a Bitmain bányászati konglomerátum vezérigazgatója, ezt a tézisét a CoinGeek-tel készített interjú során állította, azzal érvelve, hogy az úgynevezett ICO buborék nem fenntartható és végül fel fog majd robbanni.

“Úgy vélem, az ICO-k olyan fenntarthatatlan pénzügyi buborékok, melyek végül felrobbannak majd – mondta. Ez csak idő kérdése. Azt hiszem, csak egy vagy két év. Akárhogy is, de a végén eltűnnek.”

Wu nem vitatja, hogy a hagyományos befektetési eszközök, mint pl. a részvények, kötvények idővel tokenizálódni fognak, ugyanakkor elmondta, hogy a jelenlegi ICO modell, amelyen keresztül a befektetők olyan tokeneket vásárolhatnak, amelyek értékpapírként szabályozhatóak, de általában nem adják meg  a vásárlóiknak az értékpapírokra jellemző előnyöket (osztalék vagy szavazati jogosultság) végül össze fog omlani, hiszen semmit nem tesznek a spekuláción túl (ti: hogy később profittal lehet túladni ezeken a tokeneken) a társadalmi/gazdasági szükségletek megoldásához.

Wu nem egyedül van ezzel a bearish (borús) nézetével az ICO-k kapcsán. A világ legnagyobb kripto tőzsdéjének, a Binance-nek a CEO-ja Zao Changpeng, is úgy véli, hogy az ICO szféra jelenleg olyan buborékban van, amely végül felrobban.

A Bitmain egyébként a CCN jelentése szerint, az 1,1 milliárd dolláros első negyedévi nyereségét használta arra, hogy számos startupba és már működő kripto cégbe fektessen be. Ebbe ezek szerint nem feltétlen tartoztak bele az ICO-k.

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu