Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinAz internettől a Trustnetig.
12
márc

Az internettől a Trustnetig.

Most, hogy 30 éves lett az internet, gondolkodjunk el azon, hogy mi lesz várhatóan a következő lépés.

A következő alatt persze évtizedeket kell valószínűleg érteni.

Mint ismeretes 1989. márciusában Sir Tim Berners-Lee gyakorlatilag a www létrehozására tett javaslatot, amikor benyújtotta az „Information Management: A Proposal” című dokumentumot a CERN intézetnél.

Tim-Berners-Lee nem volt ugyan Cypherpunk, csak a szellemiségében, de ő is érzékeli, és mi is megírtuk, hogy a mai web már nem az, ami régen volt.

Berners-Lee szóvá teszi (nem először), hogy mai web sajnos egyre kevésbé hasonlít arra a nyüzsgő, kreatív online térre, ami az első két évtizedében volt. Egyre inkább rátelepszenek a gigantikussá vált platformok (cégneveket nem említ), amelyek ezáltal szabályozni, szűrni is tudják, milyen tartalmakat tesznek hozzáférhetővé, milyen vélemények és ötletek lesznek elérhetők milliárdok számára, és melyek nem”.

Azóta sok információ átment már a neten, de az biztos, hogy az internetnek köszönhetően keményen átalakultak a bizalmi körök és a blokkláncnak köszönhetően még tovább is fog alakulni.

Arra célozgatok finoman, hogy a blokklánc alapú decentralizált hálózatok és alkalmazások fel tudnak-e nőni a feladatig, ami az új internet 2.0.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu