Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapTetherKína rákapott a Tetherre.
05
jún

Kína rákapott a Tetherre.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  1 Komment
 • Kategória

A legutóbbi jelentések szerint a kriptopénzek kereskedési volumenének 85-95%-a hamis.

A kutatási jelentések szerint a valós kereslet nagy része az Egyesült Államokból és meghatározott globális piacterekről származik, legalábbis az order book analízis és a volumen különbségek vizsgálata alapján.

Egy pillantást vetve azonban, az egyik (ha nem) legjelentősebben használt stabilcoinra a Tether-re, jelentősen eltérő perspektívát látunk. A trendek ugyanis igazodnak, azaz, ha a kereskedési volumen csökken, akkor a Tether-láncon (tőzsdék felé) történő átutalások száma is csökken és fordítva.

A Chainalysis adatokat vizsgált meg a Tether mozgásokról a különböző régiókban lévő tőzsdék kapcsán és a tőzsdéken lévő volumenek nem kicsik.

Valójában még egy szabályozatlan kínai tőzsdén történő BTC / USDT kereskedelem is “megverné” volumenben a legtöbb valós kriptopénz  kereskedést a világon.

Az on-chain adatok azt mutatják, hogy a Tether minden idők legmagasabb értéket éri majd el 2019 második negyedév végére tranzakció számban és volumenben.

A legszembetűnőbb azonban, hogy a kínai kis tőzsdék, valamint a nyugati és globális kereskedési helyszínekről bejövő és onnan érkezett Tether mennyiség az ismert teljes tranzakciós érték több mint felét teszi ki.

A Chianalysis cég által a Diar-nak szolgáltatott adatok rávilágítanak a kínai Tether-kereslet nagyságára, amely több mint 16 milliárd dollárt tett ki a piacon 2018-ban. 2019-ben eddig 10 milliárd dollár értékben történt Tether kereskedelem Kínában.

A kereslet pedig egyre növekszik. A 2018-as medve piacon a kínai tőzsdék az összes ismert tranzakciós érték 39% -át tették ki a Tether vonatkozásában. Ebben az évben a vörös sárkány már a Tether mozgások 60% -ért felel.

Az Egyesült Államok tőzsdéi ezzel szemben csak 450 millió dollár értékű USDT-t forgalmaztak. A fennmaradó 31%-on a globális tőzsdék, (úgymint pl. a Binance és a Bitfinex) osztoznak, ami a 2017-es és 2018-as 47% -os részesedésről csökkent a jelenlegi 31%-ra.

Az elemzés arra a következtetésre jut, hogy a kereskedési számok nem félrevezetőek. Eredményeik szerint hasonló mennyiségű USDT küldés és fogadás történik mind Kínában, mind világszerte, ami arra utal, hogy a számok tényleges kereskedési tevékenységet jelentenek, és nemcsak a kriptos bálnákat.

Egyébként a közelmúltban jelentette be a Tether “testvérvállalata”, a Bitfinex, hogy az USDT-t a villámhálózatra, vagyis egy olyan fizetési protokollra kívánja helyezni, amely nagyszámú tranzakciót tartalmaz és tervek vannak a Tether EOS blokkláncon történő alkalmazásáról is.

Forrás: Diar

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu