Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapLitecoinMimblewimble a Litecoin hálózaton szeptemberben?
 • litecoin
05
márc

Mimblewimble a Litecoin hálózaton szeptemberben?

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

2019. szeptemberében a “The Litecoin Project” bejelentette, hogy megbízza David Burkett-et a Grin ++-tól a Litecoin hálózat Mimblewimble (MW) támogatásának megvalósításával.

Hogy miért a Grin-t? Mert a MW-t először a Grin ++-ban hozták létre, 2019. januárjában, vagyis a Grin coin lényegileg a MimbleWimble implementációja, (melynek protokoll célja a személyes adatok védelme, a skálázhatóság és az érmék helyettesíthetőségének garantálása). 

A protokollmódosítás célja a Litecoin privacy erősítése volt, az MW-el a bizalmas tranzakciók megkönnyítése érdekében.

Maguk a MimbleWimble tranzakciók titkosak és mégis hitelesíthetőek annak ellenére is, hogy nincsenek is mások számára látható címek. Emellett az átutalt összegek nagysága is titkos. A két tárca úgy kommunikál és cserél adatot egymással, hogy a címzett létrehoz és küld egy címet a feladónak. Ezeket az adatokat csak a résztvevők láthatják, és az információkat nem használhatják fel mások. 

Március 1-jén David Burkett, a Grin (GRIN) és a Litecoin (LTC) fejlesztője, akként nyilatkozott, hogy becslése szerint a Mimblewimble protokoll a Litecoin (teszt)hálózatán a nyár vége előtt (szeptember környéke) jelenik meg.

“Eddig nagyon vonakodtam fejlesztőként megadni a pontos dátumokat, amikorra be kell fejezni a dolgokat (szerk. megjegyzése: milyen meglepő ez egy fejlesztőtől) , mivel a kódolás nehéz, időigényes és kiszámíthatatlan időnként. Nem akartam, hogy a mesterséges határidők kényszerítsenek minket a kód egyes részeinek megalkotására (és publikálására), hogy aztán hibákba vagy biztonsági résekbe fussunk bele. Azonban azt hiszem, itt az ideje, hogy elkötelezzük magunkat az első nagyobb mérföldkő letétele mellett. ”

Burkett arra számít, hogy a teszthálózat elindítása magában foglalja majd az összes tranzakció érvényesítési és blokkokra vonatkozó szabályt, az alapvető peer to peer üzenetküldési funkciókat, szinkronizálást, tranzakciós készletet (pool) és a “blokkok bányászásának képességét” is.

Burkett hangsúlyozta, hogy a verzió nem fog tartalmazni használható grafikus felületű pénztárcát és a tranzakciókat manuálisan kell majd létrehozni.

A fejlesztő egy Litecoin fejlesztési javaslatot is közzétett a Github-ra, amely egyoldalú MW tranzakciókat javasol, és tartalmazza az előző javaslata óta felfedezett hibák javítását.

Az előrehaladás ellenére azt is kijelentette, hogy még mindig sok a tennivaló.

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607


Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu