Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapLitecoinJön a Litecoin helyettesíthetősége.
29
jan

Jön a Litecoin helyettesíthetősége.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    1 Komment
  • Kategória

Legalábbis erről írt tegnap a Litecoin apostola Charlie Lee barátunk.

Akinek ez nem mond semmit, azt rögtön képbe hozom az ún. helyettesíthetőség kapcsán, ami a magyarban inkább az anonimitás szóval lenne helyettesíthető, hogy egy csavart is vigyek a dolgokba.

Szóval a helyettesíthetőséget úgy kell érteni, hogy a publikus blokkláncon ugye a Bitcoin és a Litecoin esetén simán végig követhető a coin útja.

Tehát ezt a (keleti) mozit (“A Coin útja”) végig lehet nézni, azaz végig lehet követni, hogy honnan hová vándorolt a BTC/LTC (most a tumbliskodást ne vegyük ide az egyszerűbb példáért).

Ha most ehhez a coinhoz mondjuk valami illegális/vagy csak bújtatott üzlet társul, nos akkor a felhasználóinak nem fog tetszeni ez a fajta nyomonkövethetőség. Az ilyen coin kap egy “stigmát”, szemben a – ma született bárány ártatlanságú -, frissen bányászott, patyolat tisztaságú LTC-vel, BTC-vel, és a hozzá tartozó tárca cím meg simán fekete vagy tiltó listára tehető. Láttunk már ilyet az U.S.A.-tól némely iráni BTC tárcacímek kapcsán.

Na, ezzel kapcsolatban jelentette be Lee tábornok (Annácska bátyja), hogy dolgoznak a CT-n, vagyis a confidential transacions-on, azaz a bizalmas vagy aninim coin továbbítás módszerén, de legalábbis lesz egy olyan opció, hogy, aki akarja, az nem fedi fel magát és a coinját sem. Egyik LTC olyan(nak fog látszódni), mint a másik és ezzel az LTC minden egysége pontosan ugyanannyit “ér majd” (stigma nélkül szabadon).

Bizony a digiális pénzügyi eszközök kapcsán is sokaknak fontos az anonimitás, gondoljunk csak az okos szerződésekre.

Magát a bejelentést pedig alább olvashatjátok:

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu