Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdósságA pillanat, amikor a FED elnöke kimondta nyilvánosan.
18
máj

A pillanat, amikor a FED elnöke kimondta nyilvánosan.

Jerome Powell, a FED elnöke a koronavírus járvány miatt kialakult pénzügyi válságról, a FED  intézkedéseiről, az amerikai munkanélküliségről , a gazdaság újraindításáról, vagyis az amerikai álom újraépítéséről is beszélt az amerikai “60 perc” c. hírműsorban. 

Aztán jött a pillanat, amikor műsorvezető konkrétan megkérdezte a FED elnökét, hogy igaz-e, hogy a FED márciusban bizony pénzzel árasztotta el a gazdaságot?

Jerome Powell válasza: “Igen. Azt csináltuk.”

A műsorvezető azután arról érdeklődött, hogy honnan volt erre pénz, mégis honnan származott?

“Nyomtatták? – kérdezte a riporter?

Powell válasza: “Digitálisan nyomtattuk. Központi bankként képesek vagyunk digitálisan pénzt létrehozni, azzal, hogy kincstárjegyeket, kötvényeket vagy más állam által garantált értékpapírokat vásárolunk. Ezzel tudjuk növelni a pénzkínálatot. Ténylegesen valutát is nyomtatunk, amit a FED bankjain keresztül terjesztünk.”

Alább hallható az ominózus pillanat:

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu