Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCypherpunksA kibertér punkjai kódokat írnak 3.
22
okt

A kibertér punkjai kódokat írnak 3.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  2 hozzászólás
 • Kategória

Hamarosan kézzel fogható (értsd: anyagi javakká transzformálható) információkkal (jelesül: lehet-e Magyarországon osztalékot felvenni Bitcoinban vagy más kriptopénzben) jelentkezünk hűséges Olvasóink és neutrális haszonélvezőink számára.

Előtte viszont haladjunk tovább a – ha nem is a lenini, de a – cypherpunk úton, mert ott vannak azok a kérdések, amik máig fennállóak.

Freedom of Speech in Software, avagy mire van joga az államnak és mire az állampolgárnak a kettejük közötti relációban?

Az ún. érdekmérlegelést vagy – ha úgy tetszik jogászi nyelven szólva – az ún. szükségességi-arányossági tesztet sokan ismerik. Kérdés az, hogy hogyan kell ezt jól alkalmazni?

Az alábbi videóban felsejlik Joe Biden- Donald Trump, a PGP és Zimmermann, Marshall McLuhan és még sok minden más. Jómagam már régóta akarok írni az ún. key disclosure law-ról, de még nem jutottam el odáig, hogy meg is tegyem. Remélem valamikor erre is lesz időm.

Lássuk tehát a videó sorozat 3. részét:

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
 • K Z Válasz

  Bocsánat a hiányos műveltségemért, de mi az a key disclosure law gugliforítós szerint _kulcsfontosságú közzétételi törvény_?

  2020-10-22 at 19:22
  • dr. Varsányi Károly Válasz

   Amikor arra kényszerítenek a törvény erejével (kilátásba helyezett büntetés), hogy dekriptáld, azaz fejtsd fel az enkriptált (titkosított) üzenetet (lásd még: szteganográfia) vagy akár add meg a privát kulcsod. Meglehetősen érdekes story.

   2020-10-22 at 19:46

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu