Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
29
okt

Iráni fejlemények.

Irán tovább halad a kripto úton, legalábbis most megint lépett rajta előre egyet, azóta, hogy legutóbb írtunk róla.

Most az Iszlám Köztársaság hírügynökségének (IRNA) cikkére hivatkozva az Iran Daily arról számolt be, hogy az ország kabinetje módosította a digitális eszközökről szóló jogszabályokat, lehetővé téve a kriptovaluta felhasználását az iráni központi bank (CBI) importfinanszírozásához.

A módosítást a CBI és a kabinet korábban közösen javasolta.

A változás azt jelenti, hogy Iránban legálisan bányászható a kriptovaluta (így a Bitcoin és a fontosabb altcoinok is) akkor, ha azokat az import finanszírozására használják.

Érdekes lépés lehet ez a gyakorlatban, tekintve, hogy Irán import korlátozások (szankciók) alatt áll, bár ennek indokoltságát azért nem mindenki osztja.

Az országon belül ezt úgy oldják meg, hogy kedvezményes energia kvótát kapnak a bányászok,akik a kibányászott kriptovalutát közvetlenül a CBI-nek transzferálják. Az elszámolás alapja, hogy egy bányász mennyi támogatott energiát használ fel az Energiaügyi Minisztérium által vezetett nyilvántartás szerint. Gondolom azért a bányászoknál is marad valami, hogy érdekeltek legyenek a dologban.

Azért ez gyönyörű megoldás, nem?

A kriptovaluta egyre fontosabbá vált Iránban, mivel a nemzet az amerikai szankciók és a koronavírus-járvány által kiváltott gazdasági bajokban szenved.

A bányászatot tavaly legalizálták, azonban az iparágat a kormány szigorúan szabályozza, sőt a jelek szerint nem kicsit a saját céljai elérésének hadrendjébe állította.

Szerintem azért erre a kibertér punkjai is elismerően csettintettek volna anno, ha ezt előre látják.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu