Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapTetherEsik eső, szép csendesen Tethereg.
26
ápr

Esik eső, szép csendesen Tethereg.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Úgy tűnik, hogy meg is van a múltkori poszthoz a megfejtés: a szakadatlan Tether mennyiség növekedése, most már hivatalosan is bejelentve.

A világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether (USDT) piaci kapitalizációja múlt hét hétfőn meghaladta a 50 milliárd dollárt.

A Tether Operations Limited múlt hét pénteken megerősítette a fenti mérföldkövet.

A Tether kínálata több mint 10-szeresére nőtt az elmúlt 12 hónapban. Ez magában foglal egy 25% -os növekedést is egy hónap alatt.

“Az 50 milliárd dolláros piaci korlát átlépése hihetetlenül fontos mérföldkő a Tether számára” – mondta Paolo Ardoino, a Tether CTO-ja. Aztán folytatta:

„A Tether sikere a központi bank digitális pénzneme (CBDC) és a jövő bankrendszerének lenyomata. Számunkra felemelő az a kulcsfontosságú szerep, amelyet a Tether ma a digitális token ökoszisztémában játszik, számtalan protokollon és alkalmazáson keresztül. “


Az USDT egyedülálló pozíciót tölt be a kriptovaluta közösségben. Az első kibocsátott stablecoinként az USDT mára a piac legfolyékonyabb és legszélesebb körben használt dollárköze. Számos tőzsdén az USDT továbbra is a Bitcoin (BTC) és az Ethere (ETH) kereskedési párok egyik legfontosabb jegyzett devizája.

Az írás idején az USDT a teljes stabilpénzpiac nagyjából 66,1% -át tette ki. Az USD Coin (USDC), a következő legnagyobb stabilpénz, nincsen még elérhető közelségben a USDT-hez képest, a maga közel 11 milliárd dollárjával.

A stablecoin kibocsátó a tartalékaival kapcsolatos találgatások központjában az a félelem állt, hogy igazából ezek csak részlegesen léteznek, magyarul nincs is annyi dollár fedezet, mint amennyit a cég állít.

Úgy tűnik, hogy a Tether nemrég megnyugtatta ezeket az aggályoskodó hangokat, miután a kajmán-szigeteki székhelyű Moore Cayman megbízhatósági jelentése megerősítette, hogy az USDT-tokenek teljes mértékben tartalékokkal vannak fedezve.

A megbízhatósági jelentés, amely nem azonos az ellenőrzéssel, egy hónappal azután történt, hogy Tether 18,5 millió dolláros bírságos egyezséget kötött a New York-i Legfőbb Ügyészséggel.

(Ezt aztán mind a 2 oldal a saját szája íze szerint közölte a sajtóval (Tether oldalon “sikerrel zárult az eljárás, nem vagyunk bűnösök”, ügyészségi oldalon pedig “a meg lettek rendszabályozva ezek a komisz kölkök, meg még pénz is állt a házhoz” narratíva futott le)

A lényeg a lényeg, viszont az, hogy az egyezség részeként a “Tether” vállalta, hogy időszakos bejelentéseket készít, amelyek igazolják tartalékállapotukat.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu