Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDigitális fizetőeszközökAnnyira esett vissza a kriptopiac…
11
dec

Annyira esett vissza a kriptopiac…

Csak annyira esett vissza a kripto piac, hogy a Tether (tehát a Tether, ami mint tudjuk nem az a ma született bárány) a piaci kapitalizáció 5. helyén áll, nem sokkal a Stellar Lumens (XLM) mögött, miközben a 64,865 aktív címmel rendelkező LTC hálózat, ami nemrég még 3,4 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett, jelenleg 1,4 milliárd alatt áll (90 napja pedig még 8 milliárd dollárt képviselt a p.k.-ja az LTC-nek).

Teszi ezt úgy a Tether, hogy közben folyamatosan csökkent a piaci kapitalizációja, 2,8 milliárd dollárról mintegy 1,8 milliárd dollárra. Szóval csak ekkora a visszaesés, hogy a “gyengén látó” lett a látók közt a király.

(A Tether mögött egyébként az a Bitcoin Cash van piaci kapitalizációban, aki még most is igyekszik a fork okozta sokkból felkelni és nekünk persze az is jó hír, hogy a flappening is szépen halad.)

A Tether azért a gyengén látó kategória, mert vaknak nem neveznénk, ellenben korábban írtuk róla, hogy:

„A Tether-rel szembeni szkepticizmus alapja az, hogy a rendszerben nincsenek elégséges tartalékok a felhasználók általi tőkekivonás támogatására. (Magyarul a rendszer bizony tőke/fedezet hiányos.) Mi viszont találtunk lehetséges bizonyítékokat a közzétett pénzügyi adatokban arra vonatkozóan, hogy a Tether pénzügyi fedezetei a puerto rico-i bankrendszerben igenis létezhetnek. Ennek ellenére, nagy valószínűség szerint a Tether nemsokára szembesülni fog a szabályozással kapcsolatos problémákkal és úgy véljük, ez a Tether-birtokosok számára hosszú távon gondot jelentene”.

Azóta legjobb tudomásunk szerint még mindig vannak kérdések, de a források igazolását elviekben megtette a cég.

A susmus ellenére a Tether (USDT) tranzakciós volumene még mindig elég impozáns, hiszen 3.162 milliárd dollárt mozgattak meg csak az elmúlt 24 órában.

Azonban a Tether dominancia talán nem lesz örök a stabil coinok piacán, mert a Coinbase/Circle USDC-je, a True USD (TUSD), Paxos féle (PAX) és a Gemini dollár (GUSD) már 5 milliárdos piacnál jár együttesen a legutolsó 3 hónap számai alapján. (Csak maga a Paxos az elmúlt három hónapban több mint 1,8 milliárd dollárt könyvelt el az Ethereum blokkláncon, szóval talán van remény és a számok is ezt mutatják):

A Tether dominanciája a stabil coinok piacán 3 hónappal ezelőtt még 96% körül mozgott, most pedig 73%.

Ez a folyamat amúgy annak is köszönhető, hogy az új stabil coinok mellette a Tether majd 1/3-át égette el a kínálatának, vagyis a tokejeinek. 

Szóval a gyenge kripto piac magával hozta a gyengék között erős Tether felemelkedését is.

(A nap másik kérdése nekem a varázslatos TenX szárnyalás, de ne legyünk kőszívűek, hiszen biztosan vannak még csodák és innen gratulálunk a TenX Csapatnak.)

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu