Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásIRS: 10.000 dollár felett kell a bejelentés.
20
máj

IRS: 10.000 dollár felett kell a bejelentés.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Úgy látszik folytatódik a macska-egér harc, avagy megindult az “ütközet” az állam és az egyéb személyek között, melynek a levét most a vállakozások ihatják meg.

A készpénzes tranzakciókhoz hasonlóan ugyanis azoknak a vállalkozásoknak is bejelentési kötelezetsségük lesz az IRS felé, amelyek 10 000 dollárnál nagyobb értékű kriptoeszközt fogadnak el – ez áll ugyanis a Pénzügyminisztérium – az adóügyi végrehajtási javaslatokról csütörtökön közzétett – jelentésében.

A Pénzügyminisztérium szerint a Biden-adminisztrációnak az adómegfelelés megerősítésére tett javaslata szükséges az adózási morál emeléséhez és ennek végrehajtásához átfogó jelentésekre van szükség „annak érdekében, hogy csökkentsék vagy éppen minimalizálják a jövedelem átterelésének ösztönzésének lehetőségét”.

Joe Biden elnök adminisztrációja arra is felszólítja a bankokat, hogy számoljanak be a kriptos pénzeket is tartalmazó számla mozgásokról, annak érdekében, hogy elősegítsék az adófizetés(ek) betartását.

“A kriptopénz már most is jelentős felderítési problémát jelent azáltal, hogy megkönnyíti az illegális tevékenységeket, ideértve az adócsalást is” – mondta a Kincstár.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu