Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA WBTC már tokenizálta a BTC állomány 1%-át.
08
jún

A WBTC már tokenizálta a BTC állomány 1%-át.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Fontos mérföldkőhöz ért a Wrapped Bitcoin protokoll: 1%-át sikerült már tokentizáni a meglévő Bitcoin mennyiségnek.

A mérföldkövet a BitGo kriptográfiai cég termékmenedzsere, Kia Mosayeri tweetelte ki június 7-én.

A BitGo a Wrapped Bitcoin protokoll letéteményese, amely az Ethereumon indította el a tokenizált Bitcoint, azaz egy ERC-20 tokent, a WBTC-t.

Az Etherscan szerint jelenleg 187.610 bitcoin van becsomagolva a protokoll által, ami jelenleg 6,18 milliárd dolláros piaci kapitalizációnak felel meg.

A BTC jelenlegi meglévő készlete közel 18,73 millió a CoinGecko szerint, ami megerősíti az 1%-os mérföldkövet.

A BTConEthereum becslései szerint 240.620 olyan bitcoin található, amelyeket különféle protokollokban tokenizáltak az Ethereum láncon és amely együttesen 7,91 milliárd dolláros kapitalizációt jelent.

A vezető Bitcoin tokenizálási protokollok közé tartozik a második helyen álló Huobi BTC 37.906 BTC-vel, a harmadik helyen álló RenBTC 10.226 tokenizált BTC-vel. A szintetikus BTC szintén rendelkezik 1471 BTC-vel, ezt követi az imBTC 1169 Bitcoin-tal, a TBTC pedig 916 darabbal.

A domináns szereplő pedig nyilvánvalóan a WBTC.

A – saját fordításom szerinti – hozamgazdaság (yield farming) és a tokenizált BTC-t támogató kamatozó Ethereum-alapú DeFi protokollok közelmúltbeli elterjedése volt az az elsődleges erő, amely az ágazat növekedését hajtotta.

Április végén az Ethereum-alapú BTC hozamprotokoll, a BadgerDAO összefogott a RenVM-mel, hogy hidat indítson a renBTC és a saját hozamfarmjai között.

A DeFi Llama becslései szerint több mint 540 millió dollár értékű eszköz van zárolva a BadgerDAO platformon.

Forrás: itt

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu