Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA bázeli bankfelügyeleti Bizottság konzultációt folytat a kriptoeszköz kitettség prudenciális kezelése kapcsán.
10
jún

A bázeli bankfelügyeleti Bizottság konzultációt folytat a kriptoeszköz kitettség prudenciális kezelése kapcsán.

Szerintem erre a címre a nyelvével csettint a fiatalabb bankár generáció, hogy ez az Carlito, toljad csak, ebből lesz pénz.

Remélem, hogy a hazai bankár/pénzintézeti aktor válaszadók pozitívan fognak nyilatkozni az alábbi blogposztos kérdőív kapcsán.

Én azt mondom Gyerekek, hogy minden kornak meg van a maga zenéje, ne hagyjátok magatokat, táncoljatok Ti is a tietekre, mert soha nem lesz belőletek senior hokedli!

Volt már olyan korábban, hogy a blog szerkesztője nyílt felhívást tett közzé a hazai banki szektornak, mert a az a kedvenc (jog)területét is érintette, most sem lesz másképp.

Tehát a hír az, hogy a bázeli bankfelügyeleti bizottság (továbbiakban: bizottság) nyilvános konzultációt tart a bankok kriptoeszköz kitettségének prudenciális kezelésére vonatkozó előzetes javaslatokról.

A dokumentum (melyet Carlito barátotok oszt meg most veletek) a Bizottság 2019-es vitairatának tartalmára, az érdekelt felek széles körétől kapott válaszokra, valamint a nemzetközi közösség által folyamatban lévő kezdeményezésekre épít.

A Bizottság örömmel fogadja az előzetes javaslatok minden vonatkozásával kapcsolatos észrevételeket, beleértve a konzultatív dokumentumban szereplő kérdéseket is.

A javaslatokkal kapcsolatos észrevételeket 2021. szeptember 10-ig, (péntekig) kell feltölteni. Minden észrevételt közzétesznek a Nemzetközi Fizetések Bankjának honlapján, kivéve, ha egy válaszadó kifejezetten bizalmas kezelést kér.

A javaslatok két tág csoportra osztják a kriptoeszközöket:

1) azokra, amelyek bizonyos módosításokkal kezelhetők a jelenlegi bázeli keret alapján; és 2) azokra, (ilyen például a bitcoin), amelyek új (konzervatív megközelítésű) prudenciális bánásmódban részesülnek.

Míg jelenleg a bankok a kriptoeszköz kitettsége korlátozottak, a kriptoeszközök és a kapcsolódó szolgáltatások folyamatos növekedése és innovációja, egyes bankok fokozott érdeklődésével párosulva, a prudenciális bánásmód hiányában növelheti a globális pénzügyi stabilitással kapcsolatos aggályokat és a bankrendszert érintő kockázatokat.

Tekintettel az eszközosztály gyorsan változó jellegére, a Bizottság úgy véli, hogy a kriptoeszköz kitettségekre vonatkozó politikák kidolgozása valószínűleg több konzultációt is magában foglal majd.

Ez a 2019. decemberében közzétett vitairatot követő első nyilvános konzultáció lehetővé teszi a további munka folytatását, amelynek további előnye a külső érdekelt felektől kapott visszajelzések beépítése.

Eddig a hír és persze a vájtfülű/éles szemű banki szektorban dolgozó olvasóim töltsék le és küldjék be a kérdőívet, ezzel is segítve a terület boldogulását, vagy adják oda a vezetőjüknek, ezzel is jó pontokat szerezve maguknak az öreg boomernél (sértődés ne essék: én is az vagyok, csak némileg fiatalabb).


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu