Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapChainlinkChainLink AccuWeather együttműködés.
05
aug

ChainLink AccuWeather együttműködés.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Aki nemcsak a ChainLink árfolyamát, hanem a Link-kel kapcsolatos híreket is követi, az nemrég értesülhetett arról, hogy az AccuWeather, (globális digitális időjárási médiavezető) is futtatni fog egy node-ot vagyis csomópontot a rendszerben, annak érdekében, hogy a Chainlink csomópont elindításával az időjárási adatokat világszerte a blokkláncokba juttassa el.

A hivatalos bejelentés augusztus 4-én történt.

Az AccuWeather közleményében kihangsúlyozzák, hogy a Chainlink az iparág vezető blokklánc-közi megoldása (orákuluma), így az API-k könnyen kompatibilisek és elérhetők minden blokklánccal.

A blokkláncok ugyanis nem képesek külső API-hívásokat kezdeményezni, ezért szükség van egy további, orákulum néven ismert infrastruktúrára, amely adatokat blokkláncokká köti össze, így azokat az intelligens szerződések is használhatják.

A Chainlink pedig ugye az iparág vezető (szabványos) hálózata hibrid intelligens szerződések (blokkláncon kívüli) adatokkal történő ellátáshoz. A Chainlink decentralizált hálózata biztosítja a fejlesztők számára a megbízható minőségű adatforrások legnagyobb gyűjteményét és egyúttal a biztonságos, láncon kívüli számításokat is, annak érdekében hogy kibővítsék az intelligens szerződések képességeit bármilyen blokkláncon.

A Chainlink csomóponon keresztül közvetlenül elérhetővé (értsd: értékesíthetővé) válnak az AccuWeather adatai számos blokkláncon futó intelligens szerződéses alkalmazásokhoz.

Az időjárási adatok blokklánc hálózatokhoz való csatlakoztatásának képessége kritikus fontosságú az időjárási ipar számára a blokkláncra épülő számos új intelligens (okos) szerződés támogatásához.

Ennek oka az, hogy az intelligens szerződések adatvezérelt alkalmazások, amelyek automatizálják az olyan folyamatokat, mint a termékárazás és a szerződéskötés közvetlenül az adatcsatornák alapján. Így az okos szerződés-fejlesztőknek megbízható időjárási adatokra van szükségük, hogy az eredmények reprezentálják a valódi időjárási körülményeket.

Az éghajlatváltozás hatásainak megjelenésével minden eddiginél fontosabb olyan termékek és piacok fejlesztésének támogatása, amelyek pénzügyi eszközöket biztosítanak a felhasználóknak az előre nem látható időjárási kockázatok elleni védekezéshez.

Néhány kezdeti intelligens szerződéses használati eset, amelyet az AccuWeather adatai lehetővé tehetnek: parametrikus termény- és természeti katasztrófák biztosítása azokon a régiókon, ahol jelenleg nem elérhető, időjárás-előrejelző piacok a jövőbeli aszályok vagy tengerszint-emelkedés elleni védekezéshez, ellátási lánc automatizálása, amely dinamikusan változik az előrejelzések miatt, és akár új digitális műalkotásokat is használnak az NFT-k használatával, amelyek az aktuális időjárási körülményeknek megfelelően változnak.

Az AccuWeather az API-k széles skáláját kínálja a hely, az előrejelzések, az aktuális körülmények, az indexek, az időjárási riasztások/riasztások, a műholdas képek stb. alapján.

Ezek az API-k nem csak meghatározott régiókat céloznak meg, de pontos (jelenlegi és jövőbeli) adatokat is nyújthatnak, mint a hőmérséklet, a szélsebesség, a csapadék, a szél, a trópusi viharok stb kapcsán. Éppen ezért az AccuWeather adatkészleteit már széles körben használják a kis- és nagyvállalatok is világszerte.

(Szerkesztő megjegyzése: vannak világszerte szép számmal, akik szerint a ChainLink szép jövő előtt áll, ami majd a jövőbeni árfolyamában is meg fog mutatkozni. Nekik üzenem, hogy szerintem is jó hajóban vagytok Srácok.)

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu