Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAltcoinCardanoCardano-Chainlink együttműködés.
26
szept

Cardano-Chainlink együttműködés.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória


Tegnap nem igazán bontottuk ki a Cardano bejelentéseit (igaz nem is volt célunk), ezért ma önkéntes penitenciaként a Cardano fanok felé és kedveskedésből a Chainlink rajongói iránt, lefordítottuk a tegnapi (ígéretes) együttműködési bejelentést a 2 ökoszisztéma/orákulum között.

A DeFi és a RealFi potenciáljának középpontjában a blokklánc-alapú peer-to-peer technológia használata áll, amely megbízható és átlátható pénzügyi termékek előállítására szolgál az orákulumok és az intelligens/okos szerződések felhasználásával. A tegnapi Cardano csúcstalálkozón izgalmas új stratégiai együttműködést jelentettek be a Chainlink Labs -szal, amely segít a fejlesztőknek intelligens szerződések kialakításában a Cardano DeFi alkalmazásokhoz.

A valós adatbázisokhoz való hozzáférés a Chainlink decentralizált „oracle” hálózatain keresztül történik, amelyek hamisításbiztos, kiváló minőségű külső adatokat szolgáltatnak a blokkláncokhoz, lehetővé téve az „intelligens szerződések” végrehajtását olyan adatkészletek kapcsán, mint a választási eredmények, a sportstatisztikák és a kriptovaluta árfolyamok.

Egy másik példa, amely nagyon hasznos lehet, az időjárási adatok szolgáltatása. A Chainlink Labs számos FinTech induló vállalkozással működik együtt, amelyek a paraméteres biztosítást próbálják engedélyeztetni és megvalósítani a szubszaharai Afrikában. A biztonságos, ellenőrizhető és megbízható időjárási adatok kulcsfontosságúak az ilyen paraméteres biztosítási szerződésekhez.

A Chainlink oracle szolgáltatásokat nyújt a hibrid intelligens szerződések adatellátásához bármilyen blokkláncon. A Chainlink Oracle hálózatok lehetővé teszik az intelligens szerződésekhez, hogy megbízhatóan csatlakozzanak bármilyen külső API-hoz, és kihasználják a biztonságos, láncon kívüli számításokat a funkciókban gazdag alkalmazásokhoz.

A Chainlink jelenleg tízmilliárd dollár értékben “biztosít adatokat” a DeFi, a biztosítás, a szerencsejáték és más nagy iparágak és globális vállalatok számára és a vezető adatszolgáltatóknak egyetemes “átjárót” kínál az összes blokklánchoz.

A Cardano előnyben részesített oracle megoldásaként a blokkláncot használó fejlesztők képesek lesznek a Chainlink intézményi szintű adatait betáplálni intelligens szerződéseikbe-blokklánc-alapú digitális megállapodásokba, amelyek automatikusan végrehajtódnak, ha bizonyos előre meghatározott feltételek teljesülnek.

A piaci árfolyamok után más Chainlink decentralizált szolgáltatások támogatása következik: sportadatok az előrejelzési piacokhoz, időjárási adatok a paraméteres biztosítási termékekhez, és ellenőrizhető véletlenszerűség a játékok és a digitális gyűjthető tárgyak, például nem cserélhető tokenek (NFT) esetében (amiket a Szerkesztő csak digitális bélyeggyűjteményeknek nevezett el magában, hiszen minden kornak meg van a maga ízlése, a digitális ízlés meg most éppen ilyen)

Ez az együttműködés az IOHK és a Chainlink Labs között rengeteg biztonságos adathoz fér hozzá, segítve a DeFi-t abban, hogy megvalósítsa azt az ígéretét, hogy olcsóbb és befogadóbb globális gazdasági rendszert épít ki. Kezdetben a valós idejű piaci árak információcsatornái a Cardanohoz lesznek kapcsolva. Idővel további adatcsatornák következnek a sportról és az időjárásról, biztosítással, játékkal és NFT-kkel való használathoz.

Az IOHK alapítója, Charles Hoskinson elmondta: „Az orákulusok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a valós adatok hozzáférhetőek legyenek a Cardano-n, és támogatják a fejlett intelligens szerződéseket, például a DeFi alkalmazásokat.”

„Az IOHK elkötelezett amellett, hogy a fejlesztők számára a legbiztonságosabb és legerősebb eszközöket biztosítsa a Cardano hasznos megoldásainak elkészítéséhez, így könnyű választás volt a Chainlink piacvezető oracle-megoldásának integrálása.”

Szergej Nazarov, a Chainlink társalapítója elmondta: „Izgatottan várjuk, hogy kiterjedt tapasztalatainkat és szakértelmünket kihasználva létrehozzuk a Chainlink natív támogatását a Cardano blokkláncon, és támogassuk növekedésének következő szakaszát az olyan piacokra, mint a DeFi és azon túl.”

„A webes alkalmazásfejlesztés programozási felületeihez hasonlóan a DeFi-alkalmazásokat Cardano-ra építő fejlesztők is képesek lesznek a Chainlink árfolyamok beépítésére és alkalmazására az intelligens szerződésekben, azért hogy gyorsan hozzáférhessenek a kiváló minőségű, valós idejű széles skálájú eszköz és áradatokhoz, a biztonság és a megfelelő reakció/lekövetési idő megtartása mellett. Ez végső soron segíti a Cardano fejlesztőit, hogy gyorsabban és biztonságosabban építsenek új generációs alkalmazásokat. ”

„Óriási tiszteletben tartjuk a Cardano ökoszisztémát” – mondta Niki Ariyasinghe, a Chainlink Labs Blockchain Partnership vezetője. „Nyilvánvalóan a Cardano mögött álló technikai csapat – IOG és így tovább -, de a közösség együttműködő jellege miatt is. (Szerkesző: igen, ezt még a legkeményebb Cardano ellenzők is kénytelenek elismeri, hogy jó a Cardano közössége)

Óriási tisztelet övezi a Chainlink és a Cardano ökoszisztémákat. A láncok közötti interoperabilitás egy másik hosszabb távú cél.

„Ez valóban egy keret ahhoz, hogy hidakat tegyünk lehetővé a különböző láncok között, és lehetővé tegyük a többláncú világot”-tette hozzá Ariyasinghe.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu