Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDigitális fizetőeszközökMárcius 14: MICA szavazás.
13
márc

Március 14: MICA szavazás.

2020-ban írtunk már röviden a  kripto eszközök piacairól szóló európai uniós rendelet tervezetről, avagy a MICA-ról.

Most úgy tűnik, hogy március 14-én (az orosz-ukrán háború árnyékában) az EU Parlament Monetáris Bizottsága szavazhat is róla.

Amúgy a parlamenttől azt várták, hogy már múlt hónapban jóvá hagyja a jogszabályt, de a szavazást elhalasztották a kriptoipari szereplők panaszai miatt, akik tiltakoztak a javaslat olyan megfogalmazása ellen, amely azzal fenyegetőzött, hogy megtiltja a kriptopiac résztvevőinek, hogy olyan energiaigényes bizonyításra támaszkodjanak (PoW), mint például a bányászat.

Ez ugyan elég meredek, mert talán csak pár rendszer/hálózat omlana ezzel össze, de ettől még igaz, hogy főleg a baloldal, a zöldek és a szociáldemokrata párt tagjai által szorgalmazott módosítások megakadályozták volna a vállalatokat abban, hogy szolgáltatásokat kínáljanak PoW-alapú kriptoeszközök vásárlására, őrzésére és kereskedelmére. Mindenki mehet a levesbe, aki ilyet akar/kínál. Nice, ugye?

Mostanra úgy tűnik, hogy ez a kérdéskör nem része a tervezetnek, inkább áttevődött a súlypont más kérdéskörökre, példának okáért az adózásra, meg persze a rendszerezésre (névleg).

Akárhogy is, holnap meglátjuk, hogy mit dönt az EU Parlament Monetáris Bizottsága.

Addig se feledjük, hogy amit nem oldanak meg mások, azt megoldja Torrente és a vagányok! Nagy igazság!


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu