Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapLitecoinMi a Litecoin Mimblewimble jelentősége?
24
máj

Mi a Litecoin Mimblewimble jelentősége?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Nemrég lett aktiválva a Mimblewimble protokoll, a Litecoin hálózat valaha volt legnagyobb frissítése. Talán nem egyértelmű mindenkinek, hogy mi ennek a protokollnak a jelentősége.

Az MWEB lényegi célja, hogy a kriptót olyanná tegye, amilyennek a pénznek lennie kell – egy felhasználóbarát (és felhasználóvédő), készpénzszerű pénzformává.

Az MWEB egy opcionális funkció, amely javítja a helyettesíthetőséget és bizalmasan kezeli a napi tranzakciókat, valamint a címekhez tartozó egyenlegek megtekintésének képességét lekorlátozza erősen a 0 felé.

Az egyenleg láthatatlanná tétele kicsit olyan, mintha az üzletben sétálna az ember úgy, hogy a személyes pénztárcájából fizetve sem lehetne tudni, hogy mennyi pénz van még benne. Mondhatjuk úgy is, hogy alap dolog.

Manapság az olyan népszerű kriptoeszközökből, mint a Bitcoin, hiányzik ez a funkció, azaz a tranzakció befejezése után a boltban, a pénztáros láthatná, hogy mennyi pénzt tartasz az adott címen.

A Litecoin MWEB javítja ezt. Bár a meglévő fizetési rendszerrel (Visa/Mastercard stb.) sok bírálnivaló van, az alapvető adatvédelem biztosított. Ez az, amit az MWEB is biztosít, azaz a felhasználói adatok bizalmas kezelésének alapvető szintjét.

A valóságban a pénznek ilyennek kell lennie, mert ezáltal egy tranzakció résztvevője kevésbé lesz kitéve támadásoknak/feltörési kísérleteknek, nem lesznek nyilvános célpontok.

Én a magam részéről üdvözlöm a dolgot, még akkor is, ha sokan nem tartják ezt nagy “truvájnak”, vagy akár érdemi adatvédelmi szintnek a felhasználók kapcsán (lásd Adam Back és tsai.)

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu