Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMit gondolna Karl Marx a Bitcoinról?
21
okt

Mit gondolna Karl Marx a Bitcoinról?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

“Helló, sziasztok Norbi vagyok” mármint Karesz, de nem tudtam kihagyni most ezt a tisztelgést Szarvas Norbi előtt (aki tudja és nézi a videóit az tudja, aki nem, nem – átmegyek nemlétező Satoshi Nakamoto-ba: most nincs időm megmagyarázni és meggyőzni se senkit, hogy nézze).

Amire viszont muszáj, hogy legyen időm az egy Bitcoinról szóló cikk, mert felkérést kaptam a money.hu-tól, hogy írjak egy ilyet és most nyilvánosan kényszerítem is magamat, hogy megírjam, mert ebben a posztban vállalom magam és a nagy világ előtt, hogy “kerítek rá időt” és megírom, azt, hogy miért lépteti a Bitcoin és vele a DeFi egy új stádiumba a kapitalizmust és miért lehetséges szerintem az, hogy nem kell várni 2024-ig (vagy 2026-ig) a 100.000 dolláros Bitcoin árfolyamra?

Anno 2017-ben bejöttek az ez irányú jóslataim, ez persze nem garancia arra, hogy 2023-ban is bejönnek, de azért leírom majd a cikkben, hogy milyen szerepet játszik a Bitcoin, kvázi M1-es aggregátumként ebben az új, felgyorsított kapitalista DeFi rendszerben.

Most azt a korábbi videót hoztam el Nektek, ahol arról elmélkedik a processzor, hogy mit gondolt volna Karl Marx a Bitcoinról?

Természetesen nem értek vele egyet, de az sokatmondó, ahogy csillog az öreg processzor szeme (4:41-től) ahogy előkerül Karl Marx neve.

Amúgy Karli bácsi jól megfigyelt dolgokat, csak aztán ott “hibázott”, nem jól következtetett (vagy álmodott) belőlük, szóval no offense of course.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu