Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerEközben Kínában.
22
okt

Eközben Kínában.

A kínai jegybank pénteken csekély 100,2 milliárd dollárt injektált a hitelpiacába, annak érdekében, hogy a bankok hitelt nyújthassanak egy olyan időszakot követően, amikor a finanszírozási feltételek szigorúak voltak a nagy mennyiségű kötvény kínálat és a kormány által beszedett adók miatt.

Láthatólag fontos nekik, hogy alacsonyan tudják tartani a kamatokat, ezért áldoznak is.

Előtte (hétfőn) Kína az eddigi legnagyobb pénzinjekciót hajtotta végre az egyéves futamidejű hitelállományok kapcsán.

Mindezt azután, hogy idén Kína váratlanul végrehajtotta 2020 óta a legnagyobb kamatcsökkentését is.

(Emlékeztetőül még: Kína augusztusban csökkentette az egyéves irányadó kamatlábat, de meglepte a piacokat azzal, hogy nem változtatta az ötéves kamatlábat.)

Kína idén nemcsak az irányadó kamatrátát, hanem a 6 billió dolláros összértékű jelzáloghitel piac(uk) kamatait is csökkentette már.

Korábban az 1 éves és az 5 éves hitelek irányadó kamatlábát 20, illetve 10 bázisponttal csökkentették. Előbbi 3,45%, utóbbi 4,20% jelenleg.

Mindezen történések pedig a Bank of Cangzhou-nál történt bankrohammal kezdődtek, ahol megrohanták az emberek a bankot attól tartva, hogy az Evergrande összeomlása fizetésképtelenné tette őket.

Mi történik Kínában és mire lesz ez elég? Alacsonyan kell tartani a kamatokat, hogy tudjanak hitelezni a bankok, ez eddig tiszta. De eléri-e a célját vajon ezen művelet?

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu