Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA Bitcoinnak úgy kéne a Segwit, mint egy falat kenyér.
23
máj

A Bitcoinnak úgy kéne a Segwit, mint egy falat kenyér.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Most, amikor 2000 dollár fölé szaladt az árfolyam, akkor amellett, hogy ennek örülünk, be kell, hogy lássuk, hogy hamarosan meg kell oldanunk a Bitcoin blokkméret és ezzel a skálázhatóság (vagyis a végrehajtott és elismert másodpercenkénti tranzakciók) problémáját.

Jelenleg eléggé rossz a helyzet, e téren, elég, ha megnézzük az adatokat, vagy arra gondolunk, hogy részben minek volt köszönhető az altcoinok árának a felfutása ebben az évben (ti: a Bitcoin blokkméret és skálázhatósági problémájának, BU-Segwit, stb.).

(A tranzakciók “sorban állása” érthető módon frusztrálja a felhasználókat, a frusztrált felhasználó pedig nem elégedett felhasználó. A nem elégedett felhasználó pedig kikacsint az alt-ok felé, mint azt láthattuk a Bitcoinból való pénzkiáramlás kapcsán is.)

Tehát a probléma még nincs megoldva, ezért mondom én azt, hogy úgy kéne a Segwit vagy akár a Kiterjesztett Blokk modell (EXT-B/E-Blocks), mint egy falat jó kenyér.

/A Kiterjesztett blokk modell növelné a blokkméretet is és a Lightning Network-öt is támogatná, míg a Segwit csak ez utóbbit. Ok, tudom, hogy per pillanat a Konszenzusos megoldás még megelőzi a Kiterjesztett blokk modellt, de bevallom nekem ez utóbbi jobban bejön:-)/

Azt hiszem nem állok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy az átlag felhasznóló szempontjából mindegy is, hogy melyik valósulna meg, csak valósuljon már, mert így most sorban áll a sok “unconfirmed”, azaz még le nem igazolt tranzakció a blokkláncban, magyarul várni kell a BTC megérkezésére a fogadói oldalról (az meg mint tudjuk frusztráló, tehát a kör bezárult 🙂

A “közvélemény-kutatások” szerint toronymagasan a Segwit vezet a blokkméret/skálázhatóság megoldások között, tehát egyelőre ennek (Segwit) van realitása a megvalósulásra.

Ha végül is a Bitcoin közösség a Segwit mellett teszi le a voksát, akkor szerintem biztosak lehetünk az alábbi 2 dologban:

  1. Bitcoin áremelkedés.
  2. Litecoin áremelkedés.

Ha nem értesz egyet velem, akkor NE FOGD VISSZA MAGAD és a kommentben fejtsd ki, hogy miért nem.

Ps: Ne ilyen az élet, vagy ilyen gyors a Bitcoin világa. Mire kigondolsz valamit, hogy írsz róla, addigra érkezik a hír, hogy állítólag szeptemberre meg is lesz a Segwit adoptálása. Coolio. Lehet, hogy ideje bevásárolni a Bitcoinból? 😀

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 18Z2LGDFKFJrPrFkm4oXi3kCggGEAYXYaT

LTC: LVddRoA3XE6vYUoM4ZTDq8rCz4xF4Fczje

DASH: XsxNHGP635dnnf1Watk2JP7zPZcMuckDz5

ETH: 0x718c385e93c1de153dc0ecb953035d007fd0e6a6

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
4 hozzászólás

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu