Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerJönnek a banki kibocsátású tokenek?
15
nov

Jönnek a banki kibocsátású tokenek?

A digitalcash.hu nagy érdeklődéssel ad számot minden olyan hírről, ami gazdasági és pénzügyi vonalon érintheti a kriptos közösséget.

Nem titkolt vágyunk, hogy a jövőben majd ügyvédként tevékenykedve jó ügyvédi és blokklánc jogászi szolgáltatást tudjunk nyújtani a digitális pénzügyi eszközök (kripto devizák és tokenek) iránt érdeklődő vállalkozások számára.

Ma egy érdekes dolgot boncolgatunk és egy kis tippet is átnyújtunk a kriptos vállalkozások számára:

A tipp az, hogy érdemes lehet próbát tenni a lichtensteini Union AG bankkal számlavezetés kapcsán, hiszen ez egy olyan – igaz nem uniós, de EGT-n belüli – bank, amely saját tokent bocsát ki.

A hírrel pedig a magyar banki és pénzvilág figyelmét is szeretnénk felkelteni a banki kibocsátású tokenek iránt. Anno pedzegettük ezt már a Fintechen túl konferencián, de most “élő” példát is hozunk.

Írtunk már korábban arról, hogy lesz ilyen összeborulás, amikor majd – meglátásunk alapján – a bankszámlák és pénztárcák házasságát fogjuk látni a jövőben.

“Azon gondolkodnak a banki vezetők, hogy hogyan tudják összehozni a bankszámlán alapuló és a nem bankszámlán alapuló rendszert, úgy, hogy közben pl. se a KYC, se a AML se sérüljön. A Bank of England kutatja lázasan, hogy a központi kibocsátású digitális pénznek (CBDC) milyen fiskális, monetáris és nem utolsó sorban politikai hatásai lesznek. A walletek és a bankszámlák házasságának előkészületeit látjuk állami szinten.”

Ennek látjuk most egy szép példáját az alábbiakban:

Az Union Bank AG az első teljesen szabályozott bank, amely saját tokent bocsát ki, amelyet ráadásul fiat fedezettel kíván megtenni.

Itt tehát nem egy olyan megoldást látunk, mint a Winkli tesóknál, ahol a gombhoz (a tokenjükhöz) varrták a kabátot (a bankot), hanem itt maga a szabó állt neki gombot, vagyis tokent készíteni.

A Liechtenstein Union Bank AG lesz – úgy tűnik – Liechtensteinben az első teljes körűen engedélyezett bank, amelyik saját security tokent (értékpapír minősítésű tokent) állít ki, amelyet ráadásul szorosan követ egy fiat pénzhez kötött fizetési coin is, vagyis egy kripto pénz.

Az Union Bank Fizetési Érméje a svájci frankhoz lesz kötve és egyfajta stabil coinként lehet értelmezni.

Az Union Bank AG egy teljeskörű engedéllyel rendelkező és szabályozott bank Liechtensteinben és elsősorban vállalati banki szolgáltatásokat nyújt Németországban, Svájcban, Ausztriában és a Közel-Keleten. A liechtensteini blokklánc-barát környezetében működő Union Bank AG korábban már támogatta a különféle ICO-kat és az ügyfeleket a kripto brókerekkel és kripto tanácsadókkal (mint, amilyen jómagam is vagyok blokklánc jogászként) való együttműködésben, hogy megkönnyítse a kripto és a fiat valuták közötti hatékony és átlátható konverziót.

Az Union Bank AG az áruk és szolgáltatások nemzetközi kereskedelmében, valamint a kripto és blokklánc startupok támogatásában jeleskedik és állítása szerint egyedülálló helyzetben van olyan csúcstechnológiás megoldások kidolgozásában és megvalósításában is, amelyek nagymértékben kihasználják a főbb ügyfélszegmenseket.

A bejelentett tervek révén a bank kiterjeszti és javítja meglévő szolgáltatásait és kínálatát. Ezek az első lépések a bank részéről ahhoz, hogy teljes körű blokklánc szolgáltatási és befektetési bankként pozícionálja magát, adoptálja a blokklánc folyamatokat és alkalmazza a technológiáját. Az Union Bank AG a svájci Verum Capital AG-val dolgozik ezen a kezdeményezésen.

A jövőben a Union Bank AG egypontos kriptográfiai és blokklánc alapú megoldás szolgáltató kíván lenni, amely magába foglalja és integrálja a blokklánc technológia és a kripto eszközök új világát, valamint a hagyományos banki szolgáltatások legjobb gyakorlatát.

Mi a magunk részéről üdvözöljük őket  és sok sikert kívánunk nekik!

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu