Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerLesz-e Lehman pillanat?
13
márc

Lesz-e Lehman pillanat?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

“A nagy kérdés a helyzetem, hogy fut velem vagy jön felém a síneken? Mind itt vagyunk, mind ott vagyunk a síneken.

Ha az SVB helyzet a Bear Stearns, akkor vajon eljön-e a Lehman pillanat a banki világban, ami Minsky pillanat és ezzel akár igaza is lehet Ray Dalionak.

Én továbbra is azt mondom – személyes példámon keresztül – hogy ne adjunk Bitcoint zálogba a bankoknak, mert csak szívás lesz belőle, mint az InLock-nál, pedig ők nem is voltak bank. Persze utólag mindenki okos (én is), drága tanulópénzen tanulunk, ez van.

Jacke Boy, ma megint nagyot ment a Twitteren, de hát ezért szeretjük. Tőle jön a címben szereplő kérdés, meg az alábbi kép is:

Gurbács Gábor pedig egyenesen azt mondja, hogy a bankok így vannak kialakítva, mert nem véletlen, hogy 562 bank csőd volt 2011-tól 2023-ig. A kicsik direkt úgy vannak dizájnolva, hogy előbb utóbb “go to the leves” legyen az osztályrészük.

Én csak halkan teszem fel a kérdést, hogy mi van, ha az a Lehman pillanat Kínában fog bekövetkezni?

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu