Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerVajon lesznek-e kriptoeszközök a Mészáros Lőrinc féle bankban?
11
jún

Vajon lesznek-e kriptoeszközök a Mészáros Lőrinc féle bankban?

Egészen pontosan a Magyar Bankholding Zrt. (MKB + Budapest Bank + Takarékbank) féle fúzió utáni 2023-24-es bankra gondolok.

Olvasom ugyanis az egyik média oldalon a Mészáros Lőrinccel készült interjút.

A politikai vonalat hagyjuk, azt mindenki oda rakja, ahova akarja, azonban a szakmai vonalon kiszúrni véltem valamit, ami vagy úgy van, ahogy gondolom, vagy mivel kalapács, azaz blokklánc van a “kezemben”, fejemben, ezért mindent szögnek vagyis blokknak nézek.

Akik kapásból legyintenek a felvetésre, azoknak elmondom, hogy a pártokhoz köthető think tankek és egyéb ötletvadász, ötletbedobó személyek/intézetek monitorozzák az internetet (fórumok, stb) és ami jó ötlet azt kiszűrik és persze a saját céljaik érdekében fel is használják.

Erről sok ötletgazda tudna beszámolni az egész világon, de éppenséggel megtörtént már a digitalcash.hu-val is a múltban többször is.

Egyáltalán nem ördögtől való (maximum naiv) gondolat az, hogy a formálódó Magyarország második legnagyobb bankja nyisson a modern bankolás felé és legyen olyan része, ahol az alternatív bankolási lehetőségbe beleférhet a blokklánc is.

A Jegybank elnöke is beszélt már hasonló dolgokról emlékeim szerint.

Ha meg már blokklánc, akkor el lehet gondolkodni pár blokklánc alapú kriptoeszközön is (lásd még: banki tokenek, kriptopénzek, stb., hiszen máshol már nyílnak azok a banki kapuk. Szerintem volna benne ráció.

Na, de lássuk a tárgyi idézetet (a kérdést és arra adott választ):

Tervez még a fúzió után a bankszektorban további beruházást? 

Van olyan víziónk is, hogy létrehozzunk egy alternatív bankolási lehetőséget, ahol olyan termékeket árusítanánk, amelyeket egy ilyen nagy bank nem tud vagy nem akar. Szeretnénk eljutni azokhoz a vidéki emberekhez, akikhez még a posta is nehezen ér el, nemhogy egy pénzintézet. De ennél többet nem árulhatok el egyelőre.”

Ezek után már csak egy dolog maradt: megszondáztatni az Olvasóközönséget, hogy ők mik gondolnak.

Vajon lesznek-e kriptoöeszközök a Mészáros féle fúziós bankban?

  • Hogyne lennének, hiszen adja magát a lehetőség, kár volna elszalasztani. (76%, 52 Szavazatok)
  • Ne álmodozz öreg, ez nem az a hely, nem az az ország! (24%, 16 Szavazatok)

Összes szavazó: 68

Betöltés ... Betöltés ...

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
  • bucimaci Válasz

    Szerintem nem az a kérdés, hogy egy bank akar e kriptóval foglalkozni, hanem, hogy egyáltalán tehet-e mást, ha nem akar tönkremenni.

    2021-06-11 at 13:26
    • dr. Varsányi Károly Válasz

      Igen, hasonlóan gondoljuk, kérdés az, hogy ez eljutott-e már a banki vezetők fejébe is?

      2021-06-12 at 14:03

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu