Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdósságMegtalálták a QudarigaCX pénztárcáit.
02
márc

Megtalálták a QudarigaCX pénztárcáit.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    7 hozzászólás
  • Kategória

Először is “for the record” jelleggel rögzíteném, hogy a héten 2 fogadást is tettem.

Az egyiket a hazai kripto élet egy szereplőjével, melyben arra fogadtunk, hogy hol fog állni a BTC árfolyama idén évvégén.

Szerintem 6-9000 dollár között, szerinte meg “no way”.

A másik fogadásom pedig arról szól, hogy lesz idén XRP index a Nasdaq-on.

Mindkét fogadás whiskyben történt és nem árt, ha magamnak és a közösségnek is leírom, hogy mit kell tennem, ha elveszítem őket (nevet).

Update: ami a Nasdaq-os XRP-indexet illeti, azt hiszem ez eldőlt és megnyertem. Ismerve a hazai közállapotokat, valósznűleg a tag, akivel a whiskyben fogadtam nem fog jelentkezni. Reméljük a másik ismert hazai kriptos szereplő nem így fog eljárni majd és természetesen, ha Ő nyer, én is tartani fogom a szavam.

A hét 2 – számomra – szomorú híre közül (Facebook coin, valamint a QuadrigaCX) én a másodikat választottam közlésre ma.

A QuadrigaCX, egy kanadai kriptopénz tőzsde, amely 2013 óta működött egészen idén január 26-ig, amikor is az alapító/igazgató halála okán, felhagyott tevékenységével, cca. 92.000 ügyfelét pánikban hagyva.

Hét héttel korábban ugyanis, a cég vezérigazgatója és alapítója, Gerald Cotten elhunyt.

Azóta az ügyfelek megpróbálták saját nyomozással megtalálni Cotten pénztárcáját. Eddig azonban nem igazán jártak sikerrel.

A Bloomberg közelmúltbeli jelentése szerint azonosították a QuadrigaCX által használt 6 hideg pénztárcát (cold wallet). A bökkenő csak az, hogy közülük 5 tárca 2018. áprilisa óta üres volt.

Mint emlékezetes a Quadriga idén február 5-től bíróság által engedélyezett csődeljárás alatt áll a hitelezők védelme érdekében, és az Ernst & Young segíti a hitelezőkkel történő elszámolási folyamatot. Az Ernst & Young ugyan a meglévő 6-on felül még újabb 3 tárcát is talált, amelyeket a Quadriga használhatott, de ezek sem tartalmaztak sajnos egyenleget.

Négy év alatt a tácákban tárolt bitcoin legnagyobb mennyisége 2776 Bitcoin volt, míg a hónap végére átlagosan 124 Bitcoinra csökkent ez a szám. Érdekes megállapítás, hogy az Ernst & Young 14 felhasználói fiókot fedezett fel ezekhez a pénztárcákhoz, amelyeket azonban furcsán hoztak létre és kereskedtek ezeken keresztül más tőzsdéken hamis betétekkel. Az Ernst & Young kapcsolatba lépett ezzel a tevékenységgel kapcsolatban 14 névtelen tőzsdével, azonban mindössze 4 válaszolt eddig.

Az, hogy most megtalálták a kérdéses pénztárcákat sajnos semmi eredményt nem hozott és az esettel kapcsolatos kérdések számát sem csökkentette.

Ezt mások is így láthatják, mert a Kraken kripto tőzsde nemrég blogbejegyzésben jelentette be, hogy 100.000 dollárt ajánl fel annak, aki segít nekik az eltűnt digitális pénzügyi eszközök megtalálásában.

A fentiek okán minden fiatalnak üzenem az “aranyos” körökben régóta meglévő mondást:

Ifjú! Don’t hold it, you don’t own it.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
7 hozzászólás
  • Mario Válasz

    Sziasztok.

    Nem kritizálni akarom a cikket, mert folyamatosan követlek benneteket. De a tulajdonos nem “hirtelen” halt meg. Halálos beteg volt, vagyis haldoklott. Egy haldokló nem hal meg hirtelen. Amúgy a nagy rejtély egyszerűen csak annyi, hogy ahogy megtudta hogy beteg, elkezdte szisztematikusan kimenteni a tőzsde vagyonát a családja részére. Nem egy meglepő dolog amúgy ha jobban belegondolunk, csak kicsit erkölcstelen meg egy haldoklótól is. Szerintem mar jól élhetett volna a család a tőzsde bevételéből is, de sajnos igaz a mondás, miszerint “ semmi sem elég”.

    2019-03-02 at 13:53
    • dr. Varsányi Károly Válasz

      Szia!

      Köszönjük a hozzászólást. Angol eredetiben anno “suddenly” (hirtelen) volt anno megadva a halál kapcsán, de akkor javítjuk.

      Ami viszont a másik dolgot illeti: a sikkasztás az sikkasztás. Mindenkinek lenne ilyesmire “jó” oka, de a jobbak nem adják el magukat. 92.000 ember kontra 1 valaki és a Családja. Nincsenek arányban szerintem.

      2019-03-02 at 15:25
  • Mario Válasz

    Semmi gond, csak gondoltam szólok ….komolyan nem akartam rosszat. Sajnos némelyik nyugati média úgy fogalmaz, hogy minél érdekesebb legyen. Amúgy ez így is elég érdekes sztori.
    Sajnos, így van a sikkasztás az sikkasztás. Mindegy, hogy ő beteg volt. Ez nem menti fel…..pláne a 92000 károsult szerint. Viszont, ez sajnos egy elég tipikus történet….csak a kripto világban nem találkoztunk még hasonlóval. Sikkasztás volt,van és lesz is. A kripto ezt nem állítja meg, főkönyv ide vagy oda……ezek mindig fognak egy kiskaput találni…..sajnos. De kevesebb lesz az tény

    2019-03-02 at 20:36
  • Mit jelent az ATH-s BTC long? - Digitalcash.hu Válasz

    […] meg konkrétan azt, hogy könnyen lehet, hogy megyünk a 6k alá, pedig eddig úgy alakult az árfolyam, ahogy számoltam. Igaz novemberig meg sem fordult a […]

    2019-12-12 at 13:38
  • 2019: a BTC nem halott. 2020: újra ATH körül. - Digitalcash.hu Válasz

    […] van 2019-ből 2 darab fogadásunk is nekünk […]

    2019-12-31 at 15:05
  • A BTC árfolyam fogadásom margójára. - Digitalcash.hu Válasz

    […] A konferenciából azóta sem lett semmi, pedig szerintem nagyon időszerű volna, ellenben egy újabb fogadás mégis megköttetett. […]

    2020-01-09 at 15:01

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu