Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapStabil coinA Binance szerint is előremutató a JP Morgan Coin.
04
márc

A Binance szerint is előremutató a JP Morgan Coin.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Hamarosan fontos bejelentést tesz a digitalcash.hu, ugyanis a mai bejegyzéssel elértük az oldalon az 500. posztot és ide egy bejelentést időzítettünk.

Az 500. poszt az csak szigorúan jelen oldalon megjelent írások számát illeti 2017. áprilisa óta, nem értendőek bele a más oldalakon vendégszerzőként íródott cikkeink.

Szóval “stay tuned” and let’s see the JPM Coin.

Nemrég írtunk a JP Morgan Coinról, vagyis arról, hogy miért tekinthető a coin egyfajta trójai falónak.

Ez nem azt jelenti, hogy nem fog megnyitni kapukat, sőt, mi is azt valószínűsítjük, hogy jó pár kaput meg fog tudni nyitni.

A Binance is hasonló megállapításra juthatott, de ők a stabil coinok szempontjából elemezték a helyzetet, amit az alábbiakban olvashattok.

A Binance Research új cikkében  a JPM Coin-t a kriptopénz adoptáció felé vezető fontos lépcsőfoknak, mérföldkőnek nevezik.

A nagy ügyfeleket megcélzó privát blokkláncos megoldásával a JPMorgan közvetetten növeli az érdeklődést a kripto ipar iránt.

A Binance szerint ugyanis a JPMorgan Coin egy 3. generációs stabil coin, ami a pénzügyi ügyfeleket célozza meg.

A 3. generációs stabil coinok felemelkedése köztes lépcsőfok lehet a kriptopénzek tömeges elfogadása felé.

A privát blokkláncokon futó stabil coinok hosszú távon hozzájárulnak a blokklánc ipar és a digitális pénzügyi eszközök nagyközönség részére történő tudatosításához.

„Nagyon valószínűtlen, hogy a JPM Coin a közeljövőben annak (ti: JPM Coin) engedélyhez kötött, magánjellege miatt megzavarja a meglévő stabil coin iparágat. Jelenleg a bankok által kibocsátott stabil coinok meghatározott célt szolgálnak, és ennek következtében nem közvetlenül versengenek a meglévő stabil coinokkal. ”

Egyelőre attól sem kell tartani, hogy a JPM Coin lakossági felhasználású lesz, hiszen azt kimondottan a JP Morgan intézményi ügyfeleinek szánják, nem pedig a mindennapi emberek számára.

Amit Jamie Dimon mondott, azt inkább csak marketingnek fogjuk fel egyelőre.

„ A JPMorgan Coin lehet belső felhasználású, lehet kereskedelmi és majd egy nap fogyasztói felhasználású is” nyilatkozta Mr. Dimon.

A Binance egyébként a Ripple Labs vezérigazgatójával Brad Garlinghouse-val egyetértésben van arról, hogy a Ripple és a JPM Coin jelenleg nem versenyeznek egymással, ugyanis nem egy pályán futnak.

„Összességében úgy tűnik, hogy a két projektnek rövid távon különböző fókuszai és lehetséges alkalmazásai vannak. Bár jelenleg nincs közvetlen átfedés a két kezdeményezés funkcionalitása között, a JPM Coin meglévő zárt hálózatán kívül eső jövőbeli fejlesztések meghatározzák majd, hogy a Ripple és a JPM Coin milyen mértékben fog versenyezni.”

„A J.P. Morgan-nek, – a világ egyik legnagyobb bankjaként elfoglalt pozíciója alapján-, a JPM Coin lehetővé teszi, hogy az egyik legnagyobb stabil coin kibocsátó legyen az intézményi forgalmazás és a piaci kapitalizáció alapján.”

A JPMorgan napi 6 billió dollár értékben mozgathat pénzügyi eszözöket. A stabil coinok teljes piaci kapitalizációja pedig jóval kevesebb, mint 3 milliárd dollár. Elviekben, ha a JPM Coin sikeres lesz és a JPMorgan napi mozgatott pénz átlagának mindössze 1% -át tudja beletenni a stabil coinok piacába, akkor a stabil coin piac több mint kétszeresére fog nőni.

Ugyanakkor a JPM Coin nem ugyanaz a történet, mint a Tether vagy a TrueUSD. Nem érhető el a világ minden tájáról érkező kereskedőknek, és még a JPMorgan felső/prémium ügyféllistáján kívüli embereknek sem. Nem lehet megvenni Bitcoinért sem, ezért nincs tényleges nettó hatása a stabil coinok piacára. Inkább tűnik úgy, hogy teljesen más célokat szolgál majd.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu