Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBányászatBajban van a Bitmain?
10
márc

Bajban van a Bitmain?

Korábban írtunk már arról, hogy a Bitmain-nek nem igazán megy jól mostanában.

Temetni nem kell őket még, de ha azt mondjuk, hogy vannak problémáik, akkor talán nem mondunk hamisat.

Az iparági hírek szerint az alábbi problémákkal szembesültek/szembesülnek mostanság:

Bitmain jelenleg több perrel néz szembe, és még többet nyújtanak be várhatóan ellenük a jövőben.

Összeszerelési, alkatrész gyártási és javítási partnercégeik számlái ugyanis fizetetlenek és  a “hitelezők” (azaz a beszállítóik) egyre türelmetlenebbek.

(Szerkesztő megjegyzése: reményem szerint én is hamarosan a rendelkezésére állhatok a különböző perekben gondolkodóaknak, – amennyiben szükségük van rá – kriptos és nem kriptos területen egyaránt).

Úgy tűnik, a Bitmain mélyen el van adósodva, ezért a cég új tőkét próbál bevonni új befektetőktől, hogy folytathassák az eddigi tevékenységüket.

Rossz ötlet volt az S15 veszteséges értékesítése is (30% -kal alacsonyabban áron, mint a teljes előállítási költsége).

A 7 nanométeres (chip) lapkák költsége cca. 3-szor magasabb, mint a 16nm-es lapkáké volt.

(A 7nanométeres lapkák a korábban alkalmazott 16 nanométeres (CLN16FF+) fejlesztéshez képest azonos tranzisztorszám mellett 70 százalékkal kisebb lapkát, illetve 60 százalékkal alacsonyabb fogyasztást vagy 30 százalékkal magasabb tempót kínálnak.)

Mi van az új S17 50TH bányász géppel? Állítólag a Bitmain 7nm-es chipjei megtérülése nagyon rossz, talán 60% -os lehet. A Bitmain pedig kimazsolázza a jó chippeket a szalagról, hogy demo bányász gépeket hozzon létre a potenciális befektetők számára. Ez egy Patyomkin falvas varázslat, mert a tömegtermelésük soha nem lesz gazdaságos. De nem ez az egyetlen probléma a Bitmain új termékeivel.

A TSMC forrásai azt mondják, hogy ebben az évben nincsen realitása 7nm chippeknek a BITMAIN ASIC-ok számára, ugyanis eladták azokat az Apple, a Qualcomm, a Huawei, az Nvidia, az AMD és azok CPU-ik, GPU-ik, illetve okostelefonos alkalmazásprocesszorai, hálózati processzorai, valamint FPGA-ik számára. Tehát a TSCM-nek le van kötve a kapacitása, nem fogja tudni kiszolgálni a Bitmaint.

Összefoglalva: a nem fizetett beszállítóktól származó keresetek, S15 veszteséges értékesítése, új S17 egy Patyomkin falus varázslat, a 7nm-es ASIC előállítási folyamat nem lesz életképes, ellenben új befektetők azok meg nagyon kellenének. Nem túl rózsás.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu