Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDigitális fizetőeszközökJön már, jön a digitális Euro Coin.
25
szept

Jön már, jön a digitális Euro Coin.

Nemrégiben Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter azt mondta, hogy Európának fontolóra kell vennie saját „nyilvános digitális valutáját”, amely kihívást jelenthet a Facebook Libra-val szemben.

Az EU pénzügyminisztereinek Helsinkiben tartott ülésén Le Maire elmondta az újságíróknak, hogy a következõ hónapban megvitatja majd a közös európai digitális valuta lehetõségét az uniós kollégáival.

Ennek a lehetőségről mi is is írtunk már, de jó ezt megint újra hallani.

A francia pénzügyér ismételt aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a javasolt Libra stabil érme kockázatot jelenthet a fogyasztókra, a pénzügyi stabilitásra és még az „európai államok szuverenitására” is.

(Szerkesztő megjegyzése: minden stabil coinban ott van a kockázat, ami abban rejlik, hogy mi történik, ha megroppan annak a mögöttes fedezetnek az értéke, amelyhez kötik a coint? Ez pl. a Tethernél is így van, de persze senkit nem érdekel (lásd: orosz-kínai businessek, meg a cseles tőkeáramlás Kínába), ahogy az sem, ha nincs is annyi mögöttes fedezet, mint kéne).

Le Maire sürgette az EU-t, hogy folytassa munkáját a határokon átnyúló fizetések költségeinek csökkentése érdekében. Ahogyan a Reuters megjegyzi, a valós idejű fizetések az euróövezetben 2017 óta állnak rendelkezésre, ám a rendszer csak az EU bankjainak körülbelül felét vonta be a részvételbe. Ismerős ez nekünk? Hello AFR? Érthetetlen a dolog, hiszen tudnak azért az MNB-nél, ha kell.

Le Maire azt is elmondta, hogy az EU-nak át kell gondolnia a kriptovaluták uniós szintű szabályozására vonatkozó megközelítést.

Megismételve a Libra Európai Unióban történő bevezetésének engedélyét megtagadó felhívását, Le Maire azzal érvelt, hogy a jelenlegi helyzetet – amelyben a szabályozók továbbra is vitát folytatnak a kriptovaluták értékpapírként, fizetési szolgáltatásként vagy devizanemként történő szabályozásáról – meg kell oldani egy robusztus és közös jogi kerettel.

Meglátásunk szerint épül tehát az a halózati társadalom, amiről majd nemsokára írunk egy hosszabb kritikát is.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu