Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCBDCAz európai uniós kriptopénzekért: Lagarde az EKB élén?
02
júl

Az európai uniós kriptopénzekért: Lagarde az EKB élén?

Az IMF-ről lehet tudni, hogy támogatja a DLT-t és a blokklánc technológiát és azt is, hogy a kriptopénzekről sincsen rossz véleménnyel, pláne, ha azok a digitális jegybankpénz formáját öltik fel.

Christine Lagarde többször nyilatkozott már a kriptopénzekről és azt is lehet tudni, hogy aktívan gondolkodik az IMF élén a monetáris politikáról a digitális korban.

Most pedig őt, vagyis Christine Lagarde-ot (is) jelölhetik az EKB élére.

Amennyiben a Nemzetközi Valutalap vezére lenne az Európai Központi Bank vezetője, úgy biztosak lehetnénk benne, hogy egy a blokkláncra és a kriptora is nyitott(abb) vezetője lenne az EKB-nak.

Persze ennek a jelölésnek az alábbi tweet kommentek alapján nem mindenki örül és az is nyilvánvaló, hogy a big tech cégek kihívására lépnie kell a jegybankoknak is valamit.


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu