Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
Kezdőlapdigitális devizaÉrtékpapír osztályozó by CRC.
30
szept

Értékpapír osztályozó by CRC.

Voltam és vagyok is gondban már a hazai kripto szférában amiatt, hogy bizonyos digitális befektetési eszközök minek minősülnek?

Kaptam és kapok is megkereséseket, hogy ez az ICO vagy kripto projekt nagyon ígéretes, csak éppen nem szeretnének engedélyért folyamodni, mert nem látják indokoltnak és ezt jogilag is kellene bizonyítani.

Na, ezek a megkeresések nem tartoznak a könnyű megkeresések közé. Az világos, hogy maga a Bitcoin nem értékpapír, de mi van a többiekkel?

Ahogy azt korábban írtuk ” a “nagy kérdés” ugye itt az, hogy a digitális pénzügyi eszköz az említett törvények szerinti értékpapír-e? Az értékpapír szó itt kiterjesztően értendő, azaz magában foglalja a befektetési szerződést, valamint más eszközöket, mint például a részvényeket, kötvényeket és az egyéb átruházható részesedéseket is. A digitális pénzügyi eszközt elemezni kell annak megállapítása érdekében, hogy rendelkezik-e egy olyan termék tulajdonságaival, amely megfelel az értékpapír fogalom meghatározásnak a szövetségi értékpapír-törvények szerint. Ebben az útmutatóban olyan keretet állítunk fel, amely segíthet eldönteni, hogy a digitális pénzügyi eszköz rendelkezik-e egy értékpapír vagy befektetési szerződés jellemzőivel?

Maga az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet többször nyilatkozott már a témában, amit rendre le is közölt a digitalcash.

Emellett volt ugye az a korábbi hír is, hogy kriptos szereplők (Coinbase, Kraken, Poloniex, Bittrex és a többen mások) ki szeretnének dolgozni egy értékpapír osztályozó szisztémát, ahol az osztályzat 1 és 5 között található a tokenek, kripto eszközök kapcsán.

A Bitcoin, – mint nem értékpapír, hanem pénz vagy mostani narratíva szerint értéktároló, vagy még inkább digitális arany, – az 1-es. Ehhez képest jönnek a többiek.

Ennek az egyik “eredményét” láthatja most ez érdeklődő közönség alább:

 

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu