Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCBDCDC/EPDC/EP vs. Bitcoin vs. Libra.
29
ápr

DC/EP vs. Bitcoin vs. Libra.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Úgy tűnik, hogy amiről 2017-ben írtunk vagyis a központi bankok által kibocsátott digitális pénz, vagy ha jobban tetszik a digitális jegybankpénz, azaz Kínában a DC/EP lassan az utolsó fázisához érkezik a megjelenése/kibocsátása előtt.

Akár az “elektronikus/digitális jüant” nézzük, akár a digitális dollárt, nem lehet kétséges, hogy a bevezetésük nem fog soká húzódni már. Konkrétan 1-3 évet tippelnék, ha valamit mondanom kellene.

Közben persze a Libra is belehúzott és igyekezett minden szabályozói aggodalmat eloszlatni.

Éppen ideje tehát a blogposzt címében foglalt összevetésnek, amihez egy képet használunk most a jobb összehasonlítás érdekében.

A poszt címében nem szerepel a cash, nem véletlenül, az már nem érdekes.

Az összevetés a – valósznűleg – először “piacra kerülő” kínai pénzt tartalmazza a DC/EP vagyis a Digital Currency Electronic Payment oldalon.

forrás: blockcrypto

A DC/EP tehát igazi “game changer” lehet és véleményem szerint lesz is hamarosan Kínában. Ehhez persze Steven Mnuchin-nak és Brian P. Brooks-nak is lesz azért egy-két szava majd az Egyesült Államokban.

A CBDC előnyeiről itt írtunk korábban, ha érdekel.

Emlékeztetőül:

CBDC, vagyis a központi bankok által kibocsátott kriptopénzek, aminek a segítségével a (globális) pénzügyi tervezés (hello IMF) nem hasonlítana többet egy törött visszapillantó tükörre, amire idegesen pislog az autót vezető, (de minek, mert abban úgyis csak azt látja, amit már elhagyott!). A blokkláncon alapuló, valós idejű inflációs, nominális és reál GDP-re vonatkozó adatoknak biznyára nagy keletje lenne központi banki körökben is. Igaz, hogy egy csomó mindent szépen fel lehetne fűzni egy ilyen digitális pénzre, az adófizetéstől kezdve a társadalombiztosítási ellátásokig, de valóban az lehet a realitás, hogy nem tart még ilyen digitális fejlődésénél az ország”.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu