Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásA svájci Zug kantonban már adót is fizethetsz Bitcoinban.
03
szept

A svájci Zug kantonban már adót is fizethetsz Bitcoinban.

Zug kanton mindig is úttörő volt a blokklánc területén és nem a semmiért érdemelte ki a Kripto Völgy nevet. Most úgy tűnik, hogy szintet lép a kanton, ugyanis 2021-től Zug lesz az első svájci kanton, amely felajánlja az adófizetői számára az adótartozások kriptovalutákkal történő rendezésének lehetőségét.

Ez fontos lépés lehet a kriptovaluták hivatalos fizető eszközként történő elismeréséhez.

Mivel egyre több vállalat fogadja el a digitális fizetőeszközöket, Zug kanton követi példájukat és engedélyezi a Bitcoinban és az Etherumban történő adófizetést.

A kanton sajtóközleménye szerint, mind a vállalatok, mind a magánszemélyek lehetőséget kapnak arra, hogy 100.000 CHF nagyságrendig fizessenek adót a Bitcoin vagy az Ethereum használatával. Részfizetéseket azonban nem fogad el ez esetben a kanton.

Azt is hozzá kell tenni, hogy a kriptopénzek árfolyamának ingadozása nincs hatással az adóhatóság részére fizetett összegre, ugyanis azt svájci frankban kapják meg.

A kriptovalutákkal történő adóelszámolást a Bitcoin Suisse kriptofizetési megoldása teszi lehetővé, ugyanakkor ez az Ügyfelet nem érinti, hiszen nem ő intézi a váltást.

A következő hetekben kísérleti tesztre kerül sor a szükséges folyamatok kapcsán.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu