Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEthereumTether to Ether(eum).
14
szept

Tether to Ether(eum).

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

“Egy zajos boom, ez a kripto gyilkos, senkinek sincs kegyelem, mindenkit eltapos. Ez az üzenet neked (ETH), nehogy elveszítsed a helyed, én megmentelek, ha lehet.”

Mintha nem lenne elég baja az Ethereum láncnak, ami – véleményem szerint – már most is roskadozik a teher alatt, amit formálisan a megnövekedett gas használat (lásd: tokenizált gas), lényegileg azonban a DeFi és annak népes felhasználói tábora jelent neki.

Vannak persze csalódások is, meg aztán csalások is szép számmal, de ez már egy másik téma, mint ahogy az is, hogy mennyire készül el majd időben a Ethereum 2.0 és mennyiben érvényesül majd helyette (mellette) az a – máshol már látott – Elon Musk-i stratégia, hogy jól belengetjük a fejlesztéseket, aztán meg semmi.

A tokenizált BTC érték növekedés után, most a kriptos körökben “érdeklődéssel” kísért, (ha szabad ilyen eufemisztikusnak lennünk) Tether jelentette be, hogy közel 1 milliárd USDT-érmét, vagyis a teljes készlet körülbelül 7% -át fogja átmozgatni a TRON-ról az Ethereum blokkláncra.

A (csere)ügyletet két részletben, holnap, szeptember 15-én hajtják végre.

A hírek szerint a Tether képviselői egy meg nem nevezett kripto tőzsdével fogják koordinálni a cserét (Szerkesztő megjegyzése: vajon a biztonsági kérdéseken túl van-e jelentősége annak, hogy a kriptotőzsde nem adta a nevét vagy ez tényleg tisztán biztonsági kérdés?)

A stabil coin csereügyleteket (swap) általában akkor hajtják végre, amikor a felhasználók egy másik blokkláncot (azon való kereskedést) követelnek a meglévő helyett.

A kibocsátók és a tőzsdék általában nem maguk hoznak ilyen döntéseket.

Ezek szerint nem igazán voltak megelégedve a Tether körüli pénzes arcok a Tron-nal, ezért történik a 2. Tron-fosztás, hiszen múlt hónapban már volt egy ugyanilyen csere akció.

Ennek pedig azért van jelentősége, mert az Ethereum számára már eddig is a Tether volt az ún. szűk keresztmetszet.

Emlékezzünk rá, hogy a Tether a legutóbbi kritopénz felfutásnál 10 milliárd dollárról több mint 12,6 milliárd dollárra növelte a “kínálatát” június-júliusban, ami alig két hónap alatt több mint 25% -os növekedést jelentett. Milliárd dollárokról beszélünk. Ez idő alatt, az összes tranzakció 14% -át tette ki az Ethereum blokkláncon.

Na, erre pakolunk még rá most egy kicsit. Holnap itt már elviekben más értékeket fogunk látni.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu