Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCBDCAki lemarad, az kimarad? Jön a CBDC cunami?
30
ápr

Aki lemarad, az kimarad? Jön a CBDC cunami?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Az ügyvéd éppen dolgozna, de a kripto piac nem hagyja.

Mivel kedves a szívének a terület, ezért kiegészítve a korábban leírtakat, egy kis magyarázattal kedveskedik Olvasói részére.

Lássuk tehát, hogy mi is áll a 100 millió eurós digitális kötvény (Ethereum alapon) mögött.

A francia központi bank, a Banque de France április 28-i bejelentése azt mutatta, hogy a fenti hírben közölt digitális kötvény kiegyenlítése egy blokklánc alapú CBDC előképe volt.

A kétéves kötvényt az Ethereum nyilvános blokkláncán bocsátották ki április 27-én, és másnap rendezték, lejárata 2023. április 28. Az eladást Goldman Sachs, Santander és Société Générale vezette.

„Technológiai szempontból a kísérlethez intelligens szerződések kifejlesztése és bevezetése volt szükség biztosított feltételek mellett, hogy a Banque de France kiadhassa és ellenőrizhesse a CBDC tokenek forgalmát, és hogy a CBDC transzfer egyidejűleg történjen az értékpapír-tokenek kézbesítésével a befektetői portfólióba ”– nyilatkozta a Banque de France.

A bank a jövőben további kísérletekre vonatkozó terveit is feltárta, megjegyezve, hogy erőfeszítései az európai CBDC felhasználási eseteinek bizonyítékául szolgálnak.

“Az elkövetkező hónapokban és a piaccal együttműködve a Banque de France további kísérleteket végez a jegybanki digitális pénznem bankközi elszámolásokban történő egyéb felhasználásának felmérésére.”

A hír, miszerint az EBB kibocsátotta az Ethereum kötvényét, szerdán 2709 dollárra pumpálta az éter (ETH) árát.

Danny Kim, az SFOX kriptobróker bevételi vezetője a Reutersnek elmondta, hogy a bejelentés “bikás, ugyanis az intézményi felhasználási eset, kedvező az Ethereum számára”.

Ugyanakkor a digitális euróra való várakozás még eltarthat egy ideig, mivel az Európai Központi Bank nem vett részt a kísérletben.

Idén januárban az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde elmondta, hogy a digitális euró fejlesztése “jó darabig el fog tartani, pontosan annak biztonságosságának érdekében”, hozzátéve: “Reméli, hogy öt év alatt azért kész lesz.”

Április 12-én a ConsenSys dél-afrikai vezető Monica Singer arra figyelmeztetett, hogy Európa lemaradhat, ha túl sokat tököl:

„Ha az európai központi bank 2028-ig vár, addigra nem lesz központi bank. Mert ki fogja használni az eurót a jelenlegi formájában, mikor olyan sok választási lehetőség lesz addigra?

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu