Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinAngliában értik a humort.
01
máj

Angliában értik a humort.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

A Bank of England (BoE) az Egyesült Királyság központi bankja és a modell, amelyre a legmodernebb központi bankok épültek. 1694-ben hozták létre, hogy az angol kormány bankáraként működjön, a világ nyolcadik legrégebbi bankja.

Az alábbi kép a Bank csomópont-nál (ahol én is sokszor jártam anno) a Threadneedle Street-en, a BoE központjánál készült a héten.

Néha a Threadneedle Street öreg hölgye néven emlegetik a BoE központot, mely nevet James Gillray szatirikus rajzfilmjéből vettek át.

A Bank központja 1734 óta London (fő pénzügyi negyedében, a City of Londonban), a Threadneedle Street-en található. Emlékeim szerint a City of Londonnak külön határ(vonal)a van a városon belül, jelezve van ez jellegzetes fizikai objektumokkal is.

Azt nem tudom, hogy az “új” Gov (Andrew Bailey) mit szólt hozzá, viszont azt igen, hogy a régi Gov. nagy CBDC párti volt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu