Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébNemsokára Satoshi Nakamoto szoboravatás Budapesten.
04
szept

Nemsokára Satoshi Nakamoto szoboravatás Budapesten.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Rólam lehet tudni hazai kriptós körökben, hogy – hasonlóan mondjuk a NAV elnökéheznem vagyok egy nagy Satoshi Nakamoto rajongó.

Mégis úgy érzem, hogy ha felkérnek rá, hírt kell, hogy adjak egy olyan kezdeményezésről, ami viszont kitűnő marketing lehetősége országunknak, mert várhatóan hírt fog generálni a globális (kripto) sajtóban és ez nekünk magyaroknak is jó, hiszen alapvetően tovább öregbíti az országimázst, ahogy teszi azt Hanyecz Laci vagy éppen Nick Szabo.

Ez a dolog pedig nem más, mint az a szobor, ami szoborként elsőként állít emléket a Bitcoin “alkotójának”.

Itt talán fontos megemlíteni, hogy szoborként állít az alkotónak emléket, mert ezt így ebben a formában – legjobb tudomásunk szerint – még nem prezentálta egyetlen ország sem eddig.

Satoshi Nakamoto-ról senki sem tudja, hogy hogy néz ki, hiszen a név egy álnév, egyáltalán nem biztos, hogy egyetlen embert takar, több mint tíz éve nem lehet tudni róla semmit, és annak idején sem túl sokan voltak “vele” kapcsolatban, látni pedig – tudomásunk szerint – nem látta senki soha.

Györfi András, a szobor ötletgazdája szerint nem is az ő személye a lényeg, hanem az eszmeiség, amit létrehozott (ezt a szót nem egyeztettem le Bandival, de remélem nem lesz belőle gond, ha érteni vélem a szobor ötletgazdájának elképzelését).

” A Bitcoin alapjául szolgáló elosztott adatbázis ugyanis forradalmi változást hozhat nem csupán a pénzügyekben, de a logisztikába, egészségügyben, tudományos kutatásban, és egy sor egyéb területen egyaránt” – nyilatkozta az ötletgazda, kiegészítve azzal, hogy “biztosak abban, hogy Satoshi szobra felteszi hazánkat a kriptopénzek térképére, az innováció iránt érdeklődők a világ minden tájáról felkeresik majd az alkotást.”

A projekt non profit formában, közösségi adakozással jött létre, megvalósításban természetesen jó pár hazai kriptós szervezet segített, ki így, ki úgy. A DC úgy, hogy hírt adott róla.

A szoboravatásra szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 16-án, 17:00-kor, a Graphisoft Parkba!

Ha szeretnél részt venni, bátran jelezz vissza a Facebook eventre

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu