Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébNFTDigitális bélyeggyűjtők szevasztok!
29
nov

Digitális bélyeggyűjtők szevasztok!

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Ahogy azt korábban írtam is, az NFT-k szerintem digitális bélyegek és úgy gyűjti őket a fiatalság, mint jómagam bújtam a Filatéliai Szemlét a 90-es években (nevet).

Most éppen a svájci posta dobott piacra pár ilyen digitális bélyeget, de ha így haladunk, akkor jön majd a szalvéta is, mert – ne felejtsük el – azt is lehet(ett) gyűjteni (bár én abból kimaradtam).

„ A svájci posta november 25-én egy egészen új típusú bélyeget dob majd piacra, amely mérföldkövet jelent a svájci bélyegek történetében. A Swiss Post bemutatja a kriptobélyegeket és ezzel megnyitja az ügyfelek előtt a digitális bélyeggyűjtés univerzumát.

A svájci posta évente mintegy 50 különböző új bélyeget bocsát ki. Ezek különböző anyagú és formájú bélyegek, amelyek különféle, változatos mintákkal rendelkeznek.

A svájci kriptobélyeg első pillantásra úgy néz ki, mint bármelyik közönséges bélyeg. Két részből áll; egy fizikai bélyegből és a hozzá tartozó digitális képből. A fizikai bélyeg öntapadós, kék alapon a Matterhorn és a Hold látható rajta, névértéke pedig 8,90 frank. Tulajdonosai ugyanúgy használhatják postai küldemények bélyegzésére, mint bármely más bélyeget.

A tényleges kriptobélyeg azonban digitális. Minden fizikai svájci kriptobélyeg hozzáférést biztosít egy blokkláncban tárolt digitális bélyeghez is.

A digitális kép 13 lehetséges minta egyikét mutatja, azonban azt csak a megvásárlás után látják az ügyfelek, hogy milyen dizájnt rejt a bélyeg. Ehhez egy QR-kódot kell beolvasniuk, amit a fizikai bélyeghez kapnak, ezután tudják az ügyfelek megtekinteni a digitális kriptobélyegüket.

A leggyakoribb dizájnból 65.000 példány készült, de vannak ritkább példányok is, amikből mindössze 50 darab készült. A kriptobélyegek bevezetésével már digitálisan is lehet a bélyegeket gyűjteni, cserélni, illetve kereskedni velük.

A svájci kriptobélyeg 2021. november 25-én kerül forgalomba 175.000 darabos kiadásban.”

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu