Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapRippleXRP: novemberben jön a TIPS?
  • XRP
26
szept

XRP: novemberben jön a TIPS?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Tudom, hogy most mindenki azzal van elfoglalva XRP körökben, hogy vajon a héten megugorjuk-e a 0,66 dolláros szintet, ahogy azt sokan várják és ezért (ennek okán) posztolták ki Christine Lagarde azon interjúját, ahol ezen körök szerint, az XRP-t emeli be elszámolási eszközként a határokon átívelő elszámolási rendszerbe.

Nem mehetünk el a fokozott várakozások ellenére sem az videóban elhangzottak mellett, mert – véleményünk szerint – ez nem lehet oka az XRP áremelkedésnek, hiába gondolják ezt sokan.

Miért gondoljuk ezt? Azért, mert ez a videó az XRP áremelkedés okát az ún. TIPS indulásában jelöli meg. Ebben a (TIPS) rendszerben – gondolják egyesek, hogy – alkalmazva van/lesz az XRP, mint elszámolási rendszer és egység. Mi ezzel a gond? Az, hogy az már 2018-ban megvalósult, tudniillik elindult a TIPS rendszer.

Honnan tudjuk ezt? Például onnan, hogy 2018-ban a Digitalcash is írt róla egy hosszabb cikket.

Ez tehát nem lehet oka az XRP áremelkedésnek, szerintem itt 2 videóban elhangzottak lettek összemosva. Valóban beszélt az EKB Elnöke új eszközökről, de abszolút nem említette az XRP-t semmilyen szinten és vélhetően másra is gondolt, lásd még:

Szóval, ha meg is valósul az XRP várt árfolyam emelkedése, az tuti nem a TIPS rendszer miatt lesz, pláne nem úgy, hogy a TIPS árak (azonnali fizetési tranzakciók ára rögzített 0,20 cent, azaz 0,002 euró) – legjobb tudomásunk szerint 2023 novemberéig érvényesek.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu