Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncEthereum VM kompatibilis XRP?
  • XRP
17
okt

Ethereum VM kompatibilis XRP?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A Ripple (mely nem azonos az XRP-vel) egy oldalláncot tesztel a fejlesztők számára, hogy a nagyobb és népszerűbb Ethereum-ra készült intelligens szerződéseket kis erőfeszítéssel telepíthessék XRP Ledger (XRPL) blokkláncán.

Az Ethereum Virtual Machine (EVM) egy olyan szoftver, amely intelligens szerződéseket futtat az Ethereumon. A Ripple szerint egy EVM-kompatibilis oldallánc – egy blokklánc, amely párhuzamosan fut a fő XRPL blokklánccal – már él a fejlesztői hálózatán, így a fejlesztők tesztelhetik az implementációkat, mielőtt azok a fő hálózaton élesbe mennének.

Az oldalláncos megoldás azért lenne előnyös, mert így az okos szerződéseket a teljesen különálló Ripple ökoszisztémában is ki lehetne használni.

A most hétfői bejelentés csak az első lépése egy 3 részből álló folyamatnak. A második fázis 2023 elején indul élesben, amikor az EVM oldallánc engedély nélkülivé válik, vagyis bárki csatlakozhat hozzá. A harmadik fázist 2023 második negyedévre tervezik, amikor is a Ripple teljesen üzembe helyezi a szoftvert.

„2023-ban az a célunk, hogy egy EVM oldalláncot csatlakoztassunk az XRPL fő hálózathoz” – mondta a Ripple technológiai igazgatója, David Schwartz a CoinDesknek. “A végső megoldásban lévő híd decentralizált lesz, és a megoldás minden összetevője gyártásra készen áll majd a valós méretű és felhasználási esetek kezelésére.”

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu