Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdósságInLock helyzetjelentés.
03
jan

InLock helyzetjelentés.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Az InLock nagyon helyesen nem várta meg a 90. napot 2022. 11. 14. után és nem is helyezkedett az amerikai álláspontra, hanem lépett és 2022. 12. 22. napján elérhetővé tette a Helyreállítási és Szerkezetátalakítási Tervét.

A terv szerintem egész jól sikerült és én élek azon vélelmemmel, hogy a HOLD-os Szabó Dávid (Superposition) keze is benne van, de ez hadd legyen egy vélelem addig, amíg meg nem erősíti ezt maga a cég.

Magában a tervben van egy nyilvános ajánlat (ügyfél vagyon migráció), tekintsük át most ennek főbb (de nem teljesen részletezett) pontjait.

A nyilvános ajánlat fontos határideje a 2023 január 10. és 2023 április 20. közötti időszak, ugyanis az ajánlattevő eddig fogadja be az Inlock ügyfelek igényeit.

A migráció során az Ügyfelek ugyanazon korlátozások alatt állnak, mint jelenleg az Inlock platformon, kivétel a platformra történő beutalás.

A migrációt követően az Ügyfél vállalja, hogy a migráció befejezéséhez a platformon tartott egyenlege USD értékének legalább 50%-át USDC-ben tárolja.

Amennyiben az Inlock Ügyfél olyan futó kölcsön ügylettel rendelkezik, amelyet az Inlock platformon nyitott meg, akkor vagy le kell zárnia ezen ügyleteket a migráció megkezdését megelőzően az Inlock platformon, vagy lehetősége van átvezetni a kölcsönöket az új platformra, azonban ezek visszafizetéséig vagy lezártáig a migráció nem fejeződik be.

Az új platformon a fedezet-likvidáció 93%-os LTV esetén történik meg, ennek megfelelően a migrált
kölcsönök fedezeti pontja kis mértékben emelkedik.

A migrációt követően az Ügyfél kriptoeszköz egyenlege USD értékének 50%-a automatikusan zárolásra kerül (továbbiakban kompenzációs egyenleg) az új platformon, melyre kizárólag az ügyfél USDC
egyenlege használható.

Az új platform a korábban már bejáratott InLock üzleti modellt fejleszti tovább és egészíti ki újabb innovatív szolgáltatásokkal (pl. dualswap és superposition) és kétféle platform költségvisszaosztási modellt (ún. kompenzációs egyenleggel rendelkező és nem rendelkező Ügyfelek) valósít meg, ezzel kárpótolva az Inlock Ügyfeleket a korábban elszenvedett veszteségeik kapcsán.

Az Inlock azt is vállalja, hogy amennyiben részlegesen vagy teljesen megtérül a platform által elszenvedett kár, akkor a migrációs opciót vállaló ügyfél kriptoeszköz-állományának arányában a kártérítés ellenértékét átadja az új platformnak.

A kompenzációs egyenlegre az Ügyfelek hozamjóváírásra jogosultak, melynek forrása a kompenzációs
hozam. Ez az új platform bevételeinek 10%-a azon ügyletek esetén, melyet olyan ügyfél
kezdeményezett, akinek van még kompenzációs egyenlege.

Összegzés: ahogy korábban megírtuk, hogy mik a jogi tudnivalók az InLock károsultak számára, most azt is megírjuk, hogy ez egy teljesen vállalható tervnek látszik azon Ügyfelek részére, akiknél töretlen a bizalom az új platform bevételtermelő képessége kapcsán.

A magunk részéről őszintén szurkolunk mind a cégnek, mind az új platformnak és reméljük, hogy minél előbb meg tudják valósítani a terveiket!

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu