Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébInlock a 91. napon.
15
febr

Inlock a 91. napon.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Miért van jelentősége a 91. napnak?

2022.11.14. napján “jelentett csődöt az InLock.” Konkrétan persze nem jelentett, de jogi értelemben igen, mivel fizetésképtelen helyzetben volt (nem csak azzal fenyegető helyzetben).

Nagy általánosságban véve ilyenkor a fizetésképtelen vállalkozás tulajdonosai a csődeljárás keretében – bírósági felügyelet- mellett kapnak 90 napos moratóriumot (felfüggesztést, időleges elhalasztást) a velük szemben fennálló követelésekre, ha és amennyiben elfogadta korábban a Bíróság a céges csődkérelmet.

Az első 45 napig van ideje az adós cégnek egy ún. egyezségi javaslat kidolgozására, amit ha a hitelezők elfogadnak, akkor a vállalkozás visszaáll a korábbi, működő állapotába és folytatja tevékenységét. 

Korábban ugye ezen egyezségi javaslatot hiányoltam a cég részéről a világos kommunikáció mellett, de ebben már láthatóan lépett a cég.

Nézzük, hogy mit mondanak most?

“Legkésőbb 2023. február közepéig elindul a reboot platform és elkezdődnek a migrációk.

2023. február második felében az összes olyan ügyfélkölcsön kényszerlikvidálásra kerül, ami nem került addig lezárásra vagy migrálásra a reboot platformra.

2023. április közepére az Inlock platform eléri azt az állapotot, hogy minden általa kezelt és irányítása alatt álló eszköz a rendelkezésére áll, így megkezdi az eszközök ütemezett felszabadítását. Az ütemezett felszabadítás során az Inlock ügyfelei azonos arányban kaphatják vissza eszközeiket. Az ütemezett felszabadítás potenciálisan felgyorsulhat, amennyiben a folyamatban lévő jogvita a platform kártalanítása érdekében részlegesen vagy egészben sikerrel zárul. Az ütemezett felszabadítás a platform által kezelt eszközökre tekintettel kerül értelmezésre. (Ideértve az addig megtermelt összes platform szolgáltatási bevételt, kamatbevételt, stb.)”

Itt kérdésként merülhet fel, hogy akik éltek a korai kifizetéssel, – mert olyan pénzügyi helyzetben voltak, hogy kellettek nekik vissza a pénzügyi eszközeik – azok vajon veszteséget szenvednek-e el azokkal szemben, akik – ha tartja magát a vállalásaihoz a cég – nem szenvednek el a pénzügyi veszteséget?

Erre még nincs válasz, azon túl, hogy majd az idő megmondja.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu