Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAranyKína továbbra is zsákolja az aranyat.
11
szept

Kína továbbra is zsákolja az aranyat.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Kína arany iránti étvágya továbbra is kielégíthetetlen, mivel az ország központi bankja már a tizedik egymást követő hónapban, azaz folyamatosan adja a nemesfémet a devizatartalékaihoz.

A frissített devizatartalék-adatok szerint a Kínai Népi Bank 29 tonna aranyat vásárolt augusztusban, ezzel 155 tonnára emelve az éves vásárlás(á)t.

A múlt havi vásárlás egyben a jegybank legnagyobb vásárlása volt tavaly december óta.

A jövőt tekintve sok elemző azt nyilatkozta, hogy arra számít, hogy Kína továbbra is aranyat vásárol, mivel ez erősíti a jüan nemzetközi helyzetét.

Chantelle Schieven, a Capitalight Research kutatási vezetője a Kitco news-nak úgy nyilakozott, hogy arra számít, hogy Kína hosszú távon aranyvásárló marad a nagyobb de-dollárizációs trend részeként:

“Nem hiszem, hogy az amerikai dollár egyhamar eltűnne, de valódi erőfeszítések vannak az amerikai dollártól való diverzifikációra, és amikor más eszközök után kezdesz kutatni, az aranyon kívül nincs sok más lehetőséged. Az aranynak nincs politikai kockázata, ez az ami egyre fontosabbá válik.”

(Szerkesztő megjegyzése: A Bitcoinnak van ilyen kockázata? Érdekelnének a Kínai Népi Bank ezirányú meglátásai a téma kapcsán. A régit ismerjük már.)

Forrás: Kitco news

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu