Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAranyBitcoin vs. arany vs. digitális jegybankpénz.
29
máj

Bitcoin vs. arany vs. digitális jegybankpénz.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Aki meghallgatja Yanis Varoufakis-t (a volt görög pénzügyminisztert) az képet fog kapni a jegybankárok egy csoportjának CBDC elképzeléseiről, ami megszabadulna a ker.bankoktól és a pénzt közvetlenül az emberekhez juttatná el. (Azért ezzel kapcsolatban vannak kérdéseim, bármilyen jól is hangzik elsőre a dolog)

Azt a pénzt, ami mindig is politikai döntés volt, (azaz, hogy ki kapja és mennyit kapjon), de legalább ezt felvállalja Janisz úr, aki a készpénz nélküli, munka nélküli információs társadalom képét is tetszetősnek tartja.

Az viszont szerintem nem naiv gondolat, hogy majd a Kormányokat demokratikus úton ellenőrzi a nép. Ez nem naivitás, hanem egy blöff. Mikor volt ez így? Soha napján kiskedden?

Ebből a szempontból kifejezetten jó, hogy létezik a Bitcoin és léteznek más alternatívái a fiat pénzeknek.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu