Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapToken2 szintű banki tokenek.
04
ápr

2 szintű banki tokenek.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Nemcsak a BlackRock, hanem a jegybankok is rá vannak kattanva a tokenizálásra.

Központi bankok globális csoportja azt vizsgálja, hogyan lehetne a tokenizációt a meglévő pénzügyi rendszerek fejlesztésére használni egy új projekttel – jelentette be szerdán a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS).

A BIS a világ 63 központi bankját képviseli, és számos projektet futtat kriptohálózatokat működtető technológiákkal a nemzeti digitális valuták kibocsátása és a piaci hatékonyság javításának céljából.

A BIS által meghirdetett Agora (görögül piactér) projektben hét központi bank vesz részt az Egyesült Királyságból, Japánból, Koreából, Mexikóból, Svájcból, New Yorkból és Európából.

Az Agora projekt azt vizsgálja, hogyan lehet a tokenizált (kiskereskedelmi) banki betéteket összekapcsolni a tokenizált (nagykereskedelmi) jegybanki pénzekkel, és egy használható megoldást kíván felépíteni.

A pénzügyi szolgáltatók világszerte komolyan veszik a tokenizálást, amely megkönnyíti a vagyon digitalizálását.

A HSBC a múlt hónapban közölte, hogy aranyat tokenizál a hongkongi befektetők számára.

Az Egyesült Királyság kormánya nemrég sürgette a szigetországi cégeket, hogy hajtsák végre tokenizációs stratégiájukat (szerkesztő: biztosan a magyar is nemsokára fogja majd).

Azt se felejtsük el, hogy a blokkláncokon tokenizált amerikai kincstárjegyek piaci értéke márciusban először lépte át az 1 milliárd dollárt.

A BIS szóvivői így nyilatkoztak az ügyben:

A Project Agora célja ambiciózus. Célunk valami olyasmi, ami végül nagyon használható lesz, olyan valami, ami valódi változást hoz. Azért vagyunk optimisták, hogy ez valóban használható lesz, mert pontosan arra építünk, a jelenlegi infrastruktúra” – mondta Hyun Song Shin, a BIS kutatási vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

“Nem csak tesztelni fogjuk a technológiát, hanem a részt vevő valuták sajátos működési, szabályozási és jogi feltételein belül nézzük meg a projektet, a benne résztvevő pénzügyi intézményekkel együtt.”

A BIS felhívást kíván közzétenni, hogy összegyűjtse a magán pénzintézetek érdeklődését és elérni, hogy csatlakozzanak az Agora-projekthez.

Ha én MBH lennék, biztos bejelentkeznék a BIS-hez, előtte az MNB-hez.

Amúgy meg:

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu