Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA Coinbase töri az utat a bankok felé.
  • coinbase
21
márc

A Coinbase töri az utat a bankok felé.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Egy korábbi írásunkban arról elmélkedtünk, hogy vajon diszkriminálhatják-e tartósan a bankok a különböző kripto vállalkozásokat? Hogyan jutott a Coinbase az EU-ba?

Akkor ezt írtuk

“Ugyanakkor amikor a bankok és egyéb fizetési vagy kártya szolgáltatók (pl: Mastercard) megtagadják a számlavezetést, kártyahasználatot a kripto vállalkozásoktól vagy még rosszabb esetben fel is mondják a meglévő szerződést, akkor adott esetben diszkriminálnak a már meglévő vállakozások között, ezért nem kell csodálkozni, ha azok a bíróságra mennek az igazukért. A bankok jellemzően a pénzmosás és terrorizmus elleni szabályozásoknak való megfeleléssel és a szabályozási keretrendszer hiányával szokták indokolni az ilyen irányú lépéseiket.

A különböző kriptoval is fogallkozó fintech startupok és pénzügyi vállalkozások (Revolut, Litepay, Starling Bank, stb.) egyfelől már törik az utat az egyenlő bánásmód/diszkrimináció tilalma kapcsán, azaz nehéz lesz majd tagállami szinten korlátozni a különböző kripto vállalkozásokat úgy, hogy azok egy másik tagállamban érvényes pénzügyi, egyéb engedélyekkel rendelkeznek. Hogyan is tilthatnánk meg a pl. a számlavezetést nekik, ha egy másik tagállam bankja számlát vezet nekik? “

Coinbase az EU-ban

Most úgy tűnik, hogy az amerikai kripto tőzsde a Coinbase – trójai falóként – betette az egyik lábát az uniós területekre.

Nevezetesen sikerült elérniük, hogy az egyik illusztris nagy angol bank, a Barclays elfogadja a számlanyitás iránti kérelmüket.

Emellett a mintegy 12 millió ügyféllel rendelkező Coinbase megszerezte az e-money licenszt is az angol FCA-tól (Financial Conduct Authority) és az ún. FPS-hez (Faster Payments Scheme) is sikerült csatlakoznia. (Ez utóbbi kapcsán tessék a hazai VIBER-re gondolni.) Ezt az e-money licenszt pedig még 23 másik uniós országban is alkalmazni kívánja majd a cég.

Hogy a fentiek mit jelentenek a Coinbase felhasználóinak? Első körben gyorsabb be és kiutalásokat a kripto tőzsdére.

“Az Egyesült Királyságbeli ügyfelek gyorsabb, biztonságosabb és zökkenőmentes banki átutalásokat kapnak és ugyan egyelőre teszt üzemmódban, de néhány intézményi felhasználó is hozzáférhet a gyorsabb be és kifizetésekhez.  A Coinbase ügyfél-élmény pedig egyre könnyebb lesz “– mondta Zeeshan Feroz, a Coinbase brit vezérigazgatója.

Ami még fontos lehet a kripto és Anglia iránt érdeklődő olvasóinknak, hogy a Coinbase az év végéig a nyolcszorosára kívánja növelni a londoni munkavállalói csapatát.

Támogatás

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu