Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdósságIrán is beáll a sorba?
10
jan

Irán is beáll a sorba?

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Az iráni központi bank fontolgatja, hogy “levág” 4 nullát a helyi fizetőeszköz, az iráni riál végéről. Volt már ilyen a történelemben nem egyszer, gondoljunk csak a venezuelai történésekre és a szuverén bolivárra, ami aztán mégsem működött olyan jól, mint, ahogy azt tervezték.

A riál dollárhoz viszonyított árfolyama folyamatosan csökken, jelenleg 1 USD-ért közel 42,674 riált kell adni.

Itt már komolyan felvetődne bennem iráni állampolgárként a Bitcoinra való “átállás” és talán az sem véletlen, hogy az irániak maguk is a kripto pénzek felé fordultak és felmerült a saját kriptopénz ötlete is.

Mindenestre kíváncsian várom a fejleményeket, hiszen ezzel a hírrel párhuzamosan röppent fel az a – meg nem erősített – hír is, hogy az oroszok is fontolgatják a bitcoin tartalékvaluta/fizetőeszközként történő alkalmazását, tekintettel a különböző amerikai szankciók megkerülésére.

Ps: még a végén a “currency crisis”-tól tartóknak lesz igaza. Tudatos tervezés eredményét látnánk? Mindenki döntse el maga.

Támogatás

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu