Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBányászatBecsődölt a Gigagwatt.
15
jan

Becsődölt a Gigagwatt.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Elöljáróban annyit, hogy nem bányásztam soha. Ennek nagyon egyszerű oka volt, nem voltam meggyőződve ennek gazdaságosságáról, vagyis akkori gazdaságosságáról, amikor ez a téma szélesebb körben kikerült az átlag kriptosok asztalára.

Nem is elleneztem azonban a bányászatot és ha érdemes – magyar vonatkozású – hírt találtam, azt leközöltem, mint tettem ezt, az azóta talán méltatlanul elfeledett Székely Vegán esetében (az Ő esete tipikus – magyar – viselkedésünk is egyben szerintem: egy időben mindenki őt “ette és itta” bányászati kérdések kapcsán, – emlékszem az első Blockchaineum konfon még “fő” előadó volt távoli elérést biztosító eszköz által – aztán, amikor már nem volt rajta min gazdulni, szépen “kikukázta” őt a kriptos közösség.)

Azóta nagyott változott a kriptopiac, elolvadt a hó, és látszólag mindent belep a kosz és a piszok, de ez nem így van, hiszen a talajban ott vannak, azok a kis kezdeményezések, kis startupok, amik csak az éltető melegre várnak, de most szunnyazodni kényszerülnek ők is.

Ellenben most jött le a hír, hogy az egyik korábbi nagy bérbányász játékos a Gigawatt, az bizony becsődölt és nem maradt sok utána, csak kifizetetlen számlák és elértéktelendett (WTT) tokenek.

Az angol Cryptoassets Taskforce 2018-as jelentése szerint szerint a 2017-ben indult ICO-k 46%-a már elbukott, 25%-uk eleve csalás volt, a maradék pedig küzd az ígért szolgáltatás és termék kifejlesztésével. Ez egy ilyen piac, ahol olyan nagy nevek is érintve vannak a csalás gyanúja és vagy nem megfelelő tájékoztatás kapcsán, mint pl. a TRON.

Ettől függetlenül nem öröm senkinek sem a csődje (a Gigawatté sem) és csak remélni tudjuk, hogy a megtisztuló félben lévő piacon – az eltakarított romok után – hamarosan új élet fakad.

Ha Olvasóink közül valakinek volt/van tapasztalata a Gigawattal, az bátran kommenteljen.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu