Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerKontraproduktív indiai kripto szabályozás tervezet.
08
jún

Kontraproduktív indiai kripto szabályozás tervezet.

Mindig, amikor hasonló törvényjavaslatról olvasok, akkor próbálok a jobbik eszemmel arra gondolni, hogy ez biztos csak egy “smoke and mirror” akció, azaz a belengetett tiltással éppen, hogy ez ellenkezőjét akarják elérni, mert, ha nem ez van, akkor csak egy nagyon hülye ötlettel állunk szemben és nagy csalódás volna az indiai törvényalkotók kapcsán.

A “Kriptopénzek tiltásáról és a hivatalos digitális devizáról szóló” 2019-es törvényjavaslatban 2 érdekes elem is felbukkan.

Egyfelől ott a teljesen agyament szabályozási gondolat, hogy a kriptopénzek, – mint például a Bitcoin – tartása, bányászása, értékesítése, kezelése vagy kereskedése tíz év letöltendőbe is kerülhet az ezzel foglalkozó illetőnek.

Másfelől pedig ott van a hivatalos digitális indiai pénz a digitális rúpia lehetősége is, hiszen “a digitális rúpia elindításáról szóló döntést az Indiai Tartalékbankkal (RBI) folytatott konzultációt követően hozzák meg,” ahogy azt egy tisztviselő nyilatkozta.

Az még nem derült ki, de sejthető, hogy ez inkább lenne digitális jegybankpénz, mint bármi más.

Anno a digitalcash.hu is elmondta több ízben a véleményét akár a szabályozásról, akár az indiai szabályozás terveiről. Nem volt foganatja. Max. a románoknál (lásd még: ottani 10%-os adózás)

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy indiai barátaink visszaléptek egyet az úton, ami a programozható gazdaság felé vezet. Reméljük, hogy ez a szabályozás, ebben a formájában nem valósul meg, mert ez így nagyon kontraproduktív.

Forrás: economictimes.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu