Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAIAz A.I. és a digitális valuta.
28
ápr

Az A.I. és a digitális valuta.

Van, akik szerint bizony összetartozik, merthogy ezen meglátások szerint maga a Bitcoin is már egy nagy harci eszköz az A.I. “kezében”.

A kínai digitális valuta kutatóintézet esetében most biztos, hogy beszélhetünk, ha nem is összetartozásról, de kooperációról igen, hiszen a SenseTime-mal, azaz a világ (egyik) legértékesebb mesterséges intelligencia startupjával írtak alá, több mint 7,5 milliárd dollár értékben együttműködési megállapodást.

A kínai digitális valuta kutatóintézet Kína központi bankjának egy digitális fizetőeszközzel foglalkozó egysége.

A megállapodás célja az innováció és az A.I. technológia alkalmazásának felgyorsítása a kínai pénzügyi iparban.

“A két fél együttesen létrehoz egy kutatási és innovációs szervezetet, közösen fejleszti az AI technológia alkalmazását a különböző pénzügyi forgatókönyvekre vonatkozóan, és felgyorsítja az AI innovációs kutatásának előmozdítását a pénzügyi területen” – nyilatkozta a SenseTime.

Bár az ügylet részletei továbbra sem ismertek, ám állítólag a „kockázatkezelési és működési képességek” megerősítésére összpontosít Kína pénzügyi intézményeiben.

A 2014-ben alapított SenseTime olyan rendszerekre specializálódott, amelyek hatalmas skálán analizálják az arcokat és képeket, azaz (közterületi) megfigyelő rendszerekhez járulnak hozzá tevékenységükkel.

A cégnek több száz ügyfele és partnere van, köztük a Xiaomi, a Huawei, az Alibaba és a Weibo.

Az Alibaba egyben a SenseTime befektetője is, ő vezette 2018-ban a startup 600 millió dolláros finanszírozási fordulóját.

A SenseTime többi nagynevű támogatója többek között a szingapúri állami befektetési vállalkozás, a Temasek Holdings, a Qualcomm Ventures és a SoftBank Vision Fund.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu